Над 10 000 души се събраха пред парламента, за да

...
Над 10 000 души се събраха пред парламента, за да
Коментари Харесай

Многохиляден митинг подкрепи властта

Над 10 000 души се събраха пред Народното събрание, с цел да поддържат държавното управление. Площадът пред Народно събрание отесня.

" България през днешния ден е на кръстопът и от нас зависи по кой път ще поемем. Ще изберем народна власт или авторитаризъм, независимост или послушание, храброст или боязън. Ние желаеме да живеем в правова страна с господство на закона. Искаме битката с корупцията да продължи. Искаме бистрота, политическа и икономическа самостоятелност " - обявиха уредниците на митинга.

" Не желаеме нови избори! Не желаеме ГЕРБ и Движение за права и свободи на власт! " - споделиха още стачкуващите.

Хронология:

19:53 - " Кирил, Кирил, Кирил ". Подкрепящите държавното управление посрещат на площада министър-председателя Кирил Петков. " Приятели, благодаря, че сте отново тук с нас. Приятели, знаете ли какво стана през днешния ден? Днес стана нещо доста хубаво. Защото видяхме по какъв начин един човек седящ на мрачно, господин Слави Трифонов, една мутра от Банкя, която праща СМС-и на хората в Народното събрание, един човек, който стои в Сараите към този момент толкоз години и дефинира тази политика в тази постройка и през днешния ден се опита да направи това, и един човек който всички знаем като господин Пеевски, който гласоподава против това държавно управление и госпожа Митрофанова, която още не може да повярва, че казахме " Не! " на " Газпром " като оръжие против България. Е тези четири индивида се съединиха и взеха решение, че ще смъкват това държавно управление. Наредиха на своите безусловно подвластни депутати кое бутонче да натиснат и тези хора нямаха през днешния ден на правото на независимо решение. Но това, което не схванаха, че това не е методът да завоюват България. Това, което не схванаха е, че всички вие нямате бутони, които да те да натиснат. Това, което те не схванаха, че ние ще ги победим. " Площадът скандира " Победа! "

19:43 ч. - Пред множеството застава Даниел Лорер: " Скъпи другари. Днес там имаше избор на съмнение. От едни хора, дето си ги знаем от 10 години и не желаеме повече да ни ръководят. Днес тук е вотът на доверие. Ето го вота на доверие. Ето го вота на доверие. Къде желаеме да сме след 10 години? Пак ли с тях? Къде желаеме да сме след 10 години? Искаме ли да сме в Европа? Искаме ли да сме най-бедната страна в Европа? Благодаря ви, че сме тук, през днешния ден сме малко, на следващия ден ще сме повече, и идващия път ще сме повече, тъй като България не може да повече да чака. Искаме си България за нас и нашите деца, горда членка на Европа, такава каквато може и би трябвало да бъде. България може да бъде богата и обществено обективна страна. Ако единствено спрем да крадем. Когато не се краде от общото, има задоволително за всички. И за обществено слабите и за компаниите, и за стартъпите, и за етническите малцинства. Има задоволително за всички, само че би трябвало да сме дружно, с цел да кажем " Не на корупцията! "

19:40 ч. - Остраненият ръководител на Народно събрание Никола Минчев излезе пред стачкуващите и беше посрещнат с аплодисменти. " Приятели, благодаря ви, че сте още веднъж тук, още веднъж с нас. Казах го през вчерашния ден, ще се повторя и през днешния ден. Вашата поддръжка, вашата сила е гаранция, че тази битка, която започнахме не свършва през днешния ден, а продължава до сполучливия й край. Благодаря ви. Ще продължим да вършим това, което правихме до момента, че и по-добре. И няма да оставим нещата незавършени, тъй като не е подобен нашият жанр. Правим го за всички вас.

19:35 ч. - При протестиращите пристигна вицепремиерът Асен Василев: " Няма да се откажем, до момента в който не си вземем страната назад. Само едно нещо ще ви кажа. Не кръстихме партията " Започнахме смяната ", а " Продължаваме промяната ". И ще продължим до успеха. Това е. С ваша помощ ще си вземем страната от Пеевски, Борисов, Доган и Митрофанова. Ще си я вземем. " - съобщи Василев под одобрителните възгласи на митинга.

19:30 ч. - Пред множеството приказва министърът на културата Атанас Атанасов. " Аз съм министър на културата и се занимавам с душата на хората, желая да ви кажа нещо за душата, тъй като вие ще го разберете. Всеки божи ден в душата на всеки един от нас се води най-важната борба и това е борбата сред светлината им мрака. И всички ние я водим, и всеки един от вас има избор да направи във всеки Божи ден. И този избор е доста сложен. И този избор емного заплашителен. И този избор си заслужава. Днес ние разбрахме, че болшинството в Народното събрание направи своя избор. И при тях за жалост мракът победи. Мракът, където цари страхът. А това, което цари в светлината са истината и справедливостта. "

19:10 ч. - Кабинетът " Петков " падна. Точно в 19:10 ч. депутатите гласоподаваха по вота на съмнение, импортиран от ГЕРБ-СДС, който приключи със 123 гласа " за " (ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " ), 116 " срещу " (ПП, Българска социалистическа партия, Демократична България, както и шестимата отцепници от Има Такъв Народ и 1 от ДПС) и 0 " въздържал се ".

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР