Над 10 000 души са посетили българския павилион на Венецианското

...
Над 10 000 души са посетили българския павилион на Венецианското
Коментари Харесай

Българският павилион на Биеналето във Венеция ще е отворен до 26 ноември

Над 10 000 души са посетили българския павилион на Венецианското биенале за архитектура 2023 от началото на ревюто, намерено в края на май

Независимо, че е ситуиран отвън главните местоположения на Венецианското биенале - Giardini и Arsenale, българският павилион се трансформира в притегателна мощ за доста фенове на архитектурата и изкуството.

Mнoгo oт посетителите ca cпoдeлили своите усещания от тематиката на павилиона " Образованието е напредване от мрачевина към светлина " в книгата за мнения. Cpeд тяx ce cpeщaт ĸaĸтo cилни  eмoции, тaĸa и ĸoнcтpyĸтивни пpeдлoжeния и мoтивиpaни мнeния. Концепцията на павилиона визира демографската рецесия у нас, огромният брой изоставени учебни заведения и изследва опциите за възобновление на тези региони.

Авторите на плана проведоха няколко събития, в които бе разисквана ролята на архитектурата и урбанизацията във възобновяване на обезлюдените региони. Изследваха опциите за внедряване на технологии и развиване на дребните и изоставени обитаеми места. Предложени бяха разнородни решения, като основаването на нови пространства, културни центрове, туристически обекти и поддръжка за локалното произвеждане и разнообразни източници на сила.

Оригиналната идея за образованието в комбиниране с хореография, отличаваща се с достоверни мебели от България обезпечи висока оценка на българския план от най-голямата и известна медийна платформа за просвета и модерно изкуство в Италия – Artribune.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР