Над 1 млн. лв. са глобите за бензиностанции и гасстанции

...
Над 1 млн. лв. са глобите за бензиностанции и гасстанции
Коментари Харесай

1 млн. лв. са глобите за бензиностанции през 2017 г.

Над 1 млн. лева са санкциите за бензиностанции и гасстанции през миналата 2017 година Държавната организация за метрологичен и механически контрол е направила 1047 инспекции на обекти, разпространяващи течни горива , през 2017 година От инспекциите е последвало налагане на наказания за над 1 млн. лева Това съобщи основният шеф на Главна дирекция " Контрол на качеството на течните горива " Васил Ненчев в ефира на Нова.

Ненчев посочи, че от организацията са взети 1274 проби от територията на цялата страна . Пробите от дизелово гориво са 724, а от авто бензин 539 и 11 от други течни горива.

Главният шеф на " Контрол и качество на течните горива " изясни, че Агенцията следи за няколко съществени индикатори. Сред тях са п лътност, октаново и цетаново число, дестилационни характерности, пламна температура, гранична температура на филтруемост , както и за наличието на сяра и вода в популяризираните течни горива.

" Проверките са открили 71 несъответствия при качеството на горива и 14 отклонения за наличие на био съставен елемент в тях ", подчертава Ненчев. През 2017 година от разпространяване са спрени общо 300 хиляди литра некачествено течно гориво - две-трети от количеството дизелово гориво, а останалата част бензин за коли.

Принудителните а дминистративни ограничения, които ДАМТН е наложила са 134 . Съставени и връчени са 142 акта за определяне на административни нарушавания, както и 115 наказателни постановления на неизрядните търговците на обща стойност над 1 000 000 лева

" Най-честите отклонения, които откриваме са по индикатор пламна температура при дизела , а при бензина индикатор дестилационни характерности ", осведоми Ненчев.

В последните години вода в дизеловото гориво не е откривана по думите на Васил Ненчев.

27 са сигналите подадени от жители към ДАМТН, изясни Ненчев и добави, че резултатите са посочили, че единствено при две от пробите са открити несъответствия и моли всички жители да алармират организацията при подозрение за некачествени течни горива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР