Над 1 милион души вече са заразените с коронавирус в

...
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус в САЩ са вече над 1 милион

Над 1 милион души към този момент са инфектираните с ковид в Съединените американски щати. Случаите в цялата страна съставляват ⅓ от тези в целия свят. Данните са на университета “Джон Хопкинс ”.
Много бързо след експлоадирането на епидемията Съединени американски щати се трансформира в страната с максимален брой инфектирани. Най-тежко обиден беше щата Ню Йорк. В щата са регистрирани 300 000 инфектирани и 22 000 умряли.

През миналия ден смъртните случаи в цялата страна надвишиха 57 000. Не се изключва опцията умрелите в резултат на COVID-19 да са доста повече. За да се откри това обаче ще би трябвало да се направи по-масово тестване на популацията.

Според Центъра за предварителна защита и надзор над болесттите в страната сегашните стойности са доста по-високи от смъртните случаи при грип. Статистиката демонстрира, че при зараза всяка година се заразяват сред 9 и 45 милиона души.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че има “абсолютната власт” да вземе решение дали да отвори бизнеса, който остави милиони жители на страната без работа. По-късно се отметна от изявлението си и съобщи, че решението е в ръцете на всеки обособен губернатор, което внесе още по-голямо комплициране. След изявленията му последваха и митинги на жители, които упорстват да се върнат на работа. Американският президент се разгласи в тяхна поддръжка. Дни по-късно остро разкритикува решението на губернатора на щата Джорджия поради решението да се отворят някои от комерсиалните обекти, които не са от първа нужда.

Междувременно президентът Тръмп разпореди кланиците и фабриките за преправка на месни артикули да останат отворени, с цел да се обезпечи хранителния ресурс в страната по време на пандемията. Към днешна дата инфектираните служащи в тези заводи са към 3 300. 20 души са умряли, след заразяване с ковид точно в сходни комбинати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР