Над 1 милион души в Германия вече са ваксинирани срещу

...
Над 1 милион души в Германия вече са ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Над 1 милион души в Германия вече са ваксинирани

Над 1 милион души в Германия към този момент са имунизирани против COVID-19, съобщи Асошиейтед прес. Ваксинацията върву ударно в миг, когато броят на новозаразените с ковид и на умрелите от причиняваното от него заболяване остават на високо ниво в страната, а управляващите обмислят дали да затегнат още повече противоепидемичните ограничения, отбелязва организацията.
Институтът " Роберт Кох " заяви през днешния ден, че броят на имунизираните в Германия, с население от към 83 милиона души, приближава 1,05 милиона. От през вчерашния ден насам е била сложена ваксина на съвсем 80 хиляди индивида.
В същото време за последното денонощие в Германия са били регистрирани близо 18 700 нови случая на ковид. 980 души са умряли. Общият брой на доказаните случаи на ковид в страната от началото на пандемията доближава 2 милиона и 20 хиляди. Жертвите са 46 хиляди. Очаква се идната седмица, във вторник федералната канцлерка Ангела Меркел и министър председателите на 16-те немски провинции да обсъдят удължение на локдауна, който изтича в края на месеца. Срещата, в началото планувана за 25 януари, бе изтеглена напред с близо една седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР