Над 1 милиард таблетки метафетамини са иззети от полицията в

...
Над 1 милиард таблетки метафетамини са иззети от полицията в
Коментари Харесай

Над милиард таблетки метамфетамин заловени през 2021 г. в Източна и Югоизточна Азия

Над 1 милиард таблетки метафетамини са конфискувани от полицията в Източна и Югоизточна Азия за една година

Броят на хванатите хапчета  за първи път надвишава един милиард годишно , което демонстрира мащабите на противозаконното произвеждане и трафик на опиати в района и провокациите в битката с тях, заяви Организация на обединените нации , представена от Асошиейтед прес.

Към момента са конфискувани 1,008 милиарда таблетки   с общо тегло към 91 тона . Те са част от хванатите в целия район съвсем 172 тона метамфетамини във всички форми и са седем пъти повече от количеството, хванато 10 години по-рано, се споделя в отчет на Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността.

„ Мисля, че районът безусловно плува в метамфетамин ", съобщи Джеръми Дъглас , районен представител на организацията на Организация на обединените нации за Югоизточна Азия , на конференция в тайландската столица Банкок, на която беше показан отчетът " Синтетични опиати в Източна и Югоизточна Азия ".

„ Така че ще би трябвало да има радикална смяна в политиката на Източна Азия за справяне с този проблем или той просто ще продължи да се разраства “, сподели Дъглас.
Наркотиците се употребяват най-вече в Югоизточна Азия, само че също по този начин се изнасят за Нова Зеландия и Австралия, Хонконг, Корея и Япония в Източна Азия и от ден на ден за Южна Азия.

Производството и трафикът на метамфетамин още веднъж скочиха , защото предлагането се концентрира в района на река Меконг и по-специално в Тайланд, Лаос и Мианма ", сподели Дъглас в имейл до Асошиейтед прес.

Увеличеното произвеждане прави опиата по-евтин и по-достъпен , което основава по-голям риск за хората и техните общности, се отбелязва в отчета. Според Дъглас, когато за първи път е работил в района през 2002-2007 година, една таблетка метамфетамин е коствала пет-шест пъти повече , в сравнение с в този момент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР