Над 1,7 млрд.лева приходи отчетоха за миналата година от ТД

...
Над 1,7 млрд.лева приходи отчетоха за миналата година от ТД
Коментари Харесай

Данъчните в Търново събрали с 14 млн. лева повече просрочени задължения

Над 1,7 млрд.лева доходи регистрираха за предходната година от Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Велико Търново. Цифрите сочат нарастване с 16 % по отношение на проекта за 2016 година и 109,2 % осъществяване на заложения годишен проект. Това разгласи във вторник Ивайло Здравков, шеф на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в остарялата столица.

Той посочи, че събираемостта на територията на дирекцията е с 5,7 на 100 над междинната за страната. Събрани са с 14 милиона лв. повече просрочени отговорности, съпоставено с 2016 година.

За задачата през миналата година са извършени 1995 срещи с лица, които имат отговорности в огромни размери и са извършени 7281 контакти по телефон с длъжници, най-вече с нововъзникнали отговорности.

През годината са наложени голям брой насилствени ограничения против нередовните платци. Сред тях са 219 възбрани върху недвижими парцели, 524 запори на недвижими движимости.

„От проведените през годината 475 търга за продажба на имущество, приходната организация е събрала 2 050 000 лв.. Над 500 000 лв. пък са постъпленията от продажби на иззето имущество.

Над 80 % от осъществените вечерни инспекции от данъчни чиновници са били с констатация за нарушавания. От извършените електронни проверки са открити над 4 милиона лв. отговорности, от които са изплатени към 500 000 лв..

След всеобщите инспекции в къщите за посетители в планинските курорти е открито, че 94 търговци са в нарушаване, най-вече тъй като не са издавали касови бонове.

Приходи са обезпечени от контролната активност при търговците на горива, от инспекции на всеобщи мероприятия, касова наличност на комерсиалните обекти и други акции, означиха от дирекцията.

По думите на Ивайло Здравков в ход са инспекциите, разпоредени от прокуратурата за определяне на обстоятелствата и събитията към придобиването на скъпи коли от избрани лица.

Той уточни, че към 20 души ще бъдат тествани на територията на Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Велико Търново в границите на акцията. Здравков обаче отхвърли да назове съответни имена.

„Критерият по който ще бъдат проверявани лицата е цената на добитото имущество, без значение в кой бранш на стопанската система е тяхната дейност“, посочи Ивайло Здравков.

От данъчната администрация показаха, че от 1 февруари на гишетата на Национална агенция за приходите ще работят постерминални устройства, посредством които ще могат да се заплащат налозите, и за първи път данъкоплатците ще употребяват облекчение при обявление на доходи, получени по безкасов път.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР