Над 1.7 милиона класифицирани документа, свързани с всички аспекти на

...
Над 1.7 милиона класифицирани документа, свързани с всички аспекти на
Коментари Харесай

Над 1.7 млн. секретни документи на полската армия изтекоха в интернет

Над 1.7 милиона класифицирани документа, свързани с всички аспекти на полските въоръжени сили, се оказаха обществено налични в интернет. Това заяви порталът onet.pl.
Според информацията в мрежата е изтекла информация за оръжия, муниции, наличност на аварийни елементи и униформи както на въоръжените сили, по този начин и на военновъздушните и военноморските сили. Някои от данните се отнасят до военно съоръжение, закупено от Полша в Съединени американски щати, Германия и Израел.
"Този материал коства доста пари. Това са стратегически данни, които съветското разузнаване желае да получи. Те са основа за точна оценка на материалното положение на военните елементи, на запасите, които имаме, на целите и като цяло на отбранителната дарба на страната ", съобщи пред портала някогашният шеф на армейското контраразузнаване военачалник Петр Пител.
Все още няма публично удостоверение от командването на армията за приключването на информация.
Твърди се, че приключването на информация е станало в Бидгошч, където се намира Командването за логистично обмисляне на Инспектората за поддръжка на въоръжените сили, вследствие на неточност на един от неговите чиновници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР