Над 1,5 тона рециклирани отпадъци и близо 1200 раздадени книги.

...
Над 1,5 тона рециклирани отпадъци и близо 1200 раздадени книги.
Коментари Харесай

Книги за смет

Над 1,5 тона рециклирани боклуци и близо 1200 раздадени книги. Това е равносметката от първото издание на акцията в Стара Загора. Жителите на града с готовност се включиха в самодейността на 4 юни, когато уредниците от издателство “Smart Books ” и Фондация “Credo Bonum ” раздадоха по една книга в подмяна на всеки кг предадени за преработване пластмасови боклуци.

С хубаво време и съвършена организация Стара Загора се подреди в листата на зелените български градове, взели участие в акцията „ Книги за боклук ” 2016. Стотици поданици на града се събраха пред сборния пункт в края на пешеходната улица в града, с цел да си изберат книга от авансово селектираните заглавия. И този път най-търсени бяха класическите творби „ Война на световете ” на Хърбърт Уелс и „ Тайната градина ” на Франсис Бърнет. Участие в акцията взеха доста деца и младежи, а проведено се причислиха и цялостен клас възпитаници от началното учебно заведение в града.

Събраните пластмасови боклуци ще преминат през спомагателни процеси на подбиране, след което ще бъдат модифицирани, с цел да заживеят своя нов живот.

Организаторите на „ Книги за боклук ” благодарят за огромния интерес и приканват жителите на Стара Загора да не престават да рециклират използваната пластмаса и през останалите дни от годината!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР