Над 1.5 млн. лв. са събрани за първите 5 дни

...
Над 1.5 млн. лв. са събрани за първите 5 дни
Коментари Харесай

Над 1,5 млн. лв. са дарени през първите пет дни на кампанията на БЧК

Над 1.5 млн. лева са събрани за първите 5 дни на Националната благотворителна акция на Българския червен кръст за набиране на средства в поддръжка на потърпевшите от спора в Украйна. Хиляди самостоятелни и корпоративни донори са се отзовали и са помогнали с финансови средства, регистрират от организацията.

Всеки, който желае, може да подари 1 лева като изпрати sms на къс номер 1466. Банковата сметка за дарения в лв. е:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За потърпевшите от спора в Украйна)

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/1646581609_cherven krast.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 400 " height= " 263 " />

Още една телефонна линия се открива в помощ на бежанците от Украйна, оповестиха още от БЧК. Инициативата е взаимно с Министерството на здравеопазването.

На телефон 0800 20101, възложен безплатно от А1, нуждаещите се ще могат да получават информация от консултанти и доброволци на БЧК за опциите за здравно и здравно обслужване в нашата страна. Линията е безвъзмездна и ще бъде отворена всеки работен ден от 8:00 до 20:00 ч. Контакт с консултантите може да бъде открит и посредством особено основания имейл:

Много български лекари и лечебни заведения към този момент заявиха готовността си да оказват помощ безплатно в тази сложна конюнктура. Подкрепа на самодейността са заявили и украински жители, които владеят украински и съветски език, и също като доброволци ще дават отговор на запитванията.

По-рано от БЧК оповестиха, че 08001 1466 ще подкрепя и идващите от Украйна Те ще могат да се свързват гратис и конфиденциално с консултанти и експерти по психосоциална поддръжка - доброволци и чиновници на БЧК.

Линията е налична за всеки, намиращ се на територията на страната, и е отворена всеки ден от 9 до 18 часа, като във вторник, петък и неделя от 9 до 17 часа ще дежурят и доброволци, владеещи украински и съветски език. Горещият телефон е възложен безплатно на БЧК от VIVACOM.

Още два камиона с помощи отпътуваха в неделя за Украйна. БЧК към този момент е изпратил общо осем камиона с най-необходимото за потребностите на потърпевшото население от спора в Украйна - топли облекла, завивки, зимни обувки, спално долни дрехи, хигиенични материали, лекарства, превързочни материали Хуманитарната помощ ще бъде предоставена на нуждаещите се от Украинския червен кръст.

Националната акция продължава. Доброволците и чиновниците на БЧК одобряват дарения и ги обработват всеки ден от 8.30 до 17.00 ч., в това число и в събота и неделя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР