Над 1,2 милиона души по света са починали от инфекции,

...
Над 1,2 милиона души по света са починали от инфекции,
Коментари Харесай

Над 1,2 милиона души са починали от устойчиви на лекарства инфекции през 2019 г.

Над 1,2 милиона души по света са умряли от инфекции, устойчиви на медикаменти, през 2019 година, съобщи Ройтерс, като цитира нов отчет.

Броят на жертвите на заболявания, провокирани от резистентни на антибиотици бактерии, е по-висок от умрелите от ХИВ/СПИН или малария.

Докладът е финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, неправителствената организация "Уелкъм концерн " в Лондон и английските здравни управляващи.

Здравните управляващи по света неведнъж предизвестяват, че се усилват бактериите, които са устойчиви на медикаменти, както и други микроби поради корист или прекомерно потребление на антибиотици.

Това предизвиква микроорганизмите да се трансформират в "супербактерии ".

Докладът "Глобално проучване на антимикробната устойчивост ", който е оповестен в сп. "Лансет ", разкрива, че устойчивостта на бактериите е директно виновна за 1,27 милиона умряли и е обвързвана с към 4,95 милиона смъртни случая. В изследването е оценена информация от 204 страни и територии.

"Тези нови данни демонстрират същинския мащаб на антимикробната резистентност по света... Предишни оценки предвиждаха 10 милиона смъртни случая годишно от антимикробна устойчивост до 2050 година, само че в този момент сигурно знаем, че сме доста по-близо до тези цифри, в сравнение с си мислехме ", споделя Крис Мъри, съавтор на проучването и професор във Вашингтонския университет.

Миналата година Световната здравна организация предизвести, че нито един от разработваните 43 антибиотика или неотдавна утвърдени медикаменти не са задоволителни, с цел да се борят с антимикробната резистентност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР