Над 1,2 милиона българи на възраст от 15 до 64

...
Над 1,2 милиона българи на възраст от 15 до 64
Коментари Харесай

Евростат за 2021 г.: Над 1,2 милиона българи на възраст от 15 до 64 години са извън работната сила

Над 1,2 милиона българи на възраст от 15 до 64 години са отвън работната мощ, като 14 % от тях или 172 000 души, желаят да работят, само че не търсят работа заради разнообразни аргументи в това число персонални и фамилни. Данните са на Евростат за 2021 година, написа frognews.bg.

Това се показва в отчет на служебния вицепремиер и обществен министър Лазар Лазаров до Министерския съвет по отношение на идни промени в Правилника за използване на Закона за поощряване на заетостта:


" И, с цел да може да достигнем до лицата, да дадем мотивация за включване в пазара на труда и, както се споделя, да успеем да създадем разбор на аргументите за неактивност. Активирането на неактивните лица е един от главните цели на държавното управление, най-малкото, тъй като това е ресурса от избор на мощ, който можем да използваме в актуалните условия, в това число и в обстановката на дефицит на квалифицирана работна мощ на пазара на труда ".

Промените в правилника са качени за публично разискване. Те плануват редица ограничения, измежду които ориентиране за независимо търсене на работа, облекчена регистрация в бюрата по труда по електронен път, улеснение на достъпа до професионално образование и други.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР