Над 1,1 милион души се събраха в Барселона, за да

...
Над 1,1 милион души се събраха в Барселона, за да
Коментари Харесай

Стотици хиляди в Барселона не искат отделяне от Испания

Над 1,1 милион души се събраха в Барселона, с цел да изразят несъгласието си с отделянето на Каталуния от Испания. Те носят испанското и каталунското знаме с апел за единение на Испания. Атмосферата е празнична, като мнозина приветстваха политици и представители на централните управляващи, включили се към шествието.

Лидери на партии, защитаващи испанското единение измежду ръководещите консерватори, либерали и социалисти се сплотиха под мотото " Ние сме Каталуния. Здрав разсъдък за взаимно битие ", отбелязва ДПА.

Някои от стачкуващите скандират " Пучдемон в пандиза ".

Испанското държавно управление в профил от служба каталунския министър председател Карлес Пучдемон и министрите му след оповестяването на независимостта на Каталуния в петък.

Испанският министър председател Мариано Рахой също по този начин разпусна районния парламент и разгласи избори в региона на 21 декември.

" Сега да, ще гласуваме ", скандират участниците в днешната проява, избухвайки в овации всякога, когато хепикоптер на националната полиция прелети на тълпата.

Според уредниците задачата на марша е да отбрани испанското единение и да отхвърли " невижданата офанзива в историята на демокрацията ".

Днешната акция на каталунци против отделянето от Испания е втората за месец. Преди три седмици друга демонстрация събра 350 000 участници съгласно оценки на полицията
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР