Начините, по които схващането за красота се е променяло с

...
Начините, по които схващането за красота се е променяло с
Коментари Харесай

Как са се променили представите за женска красота

Начините, по които схващането за хубост се е променяло с времето, се оказаха забавни.

Много от трендовете, които използваме с цел да достигнем идеала за хубост, в действителност не са по никакъв начин нови, а са съществували преди век, да вземем за пример.

Някои трендове са се запазили, други са изчезнали, а някои са толкоз неуместни, че е по-добре да не се сещаме за тях.

Ето и кои са огромните промени в ритуалите за хубост.

Тенът

Една от най-големите промени е възприемането на тена. От желанието на кралица Елизабет да бъде бледа до дамите от 20-те години на 20 век, загар не е имало. Защото да имаш загоряла кожа е означавало, че си от работническата класа и си на полето по през целия ден. Хм, признателни сме, че това разбиране от дълго време го няма – лекият тен си е много приятна панорама.

Без високо чело

В късното Средновековие и ранния съвременен интервал изключително настоящо е било високото чело, а дамите са правели всичко, с цел да реализиран този оптичен резултат. И безусловно постоянно са носели косата си вдигната, с цел да бъде челото оптимално намерено. Ан Болейн, Елизабет I и Елизабет Уудвил са измежду известните дами с красиви високи чела.

Гримът към този момент не е грях

В тези времена дамата, която носи грим, е считана или за магьосница, или за продажница. Доста стряскащо на фона на обстоятелството, че през днешния ден към този момент не излизаме от къщи без най-малко малко серпантина на миглите.

Без доста руж

Едно нещо откроява блестящо дамата от 18-ти век – мощно червени бузи. Изобилие от руж по бузите очевидно се е възприемало за нужната добавка към хубостта на дамата. Тук бихме споделили, че сме изключително удовлетворени, че тази наклонност е останала в това време.

Без буфан прическа

Определено се радваме, че не ни се постанова да си вършим сходни прически. За да реализират прическата, която безусловно прибавя някой и различен сантиметър височина, събирали паднали коси от домовете си, правели ги на топка и към тях оформяли прическата. Колко е правилно това, няма по какъв начин да бъдем сигурни, само че добре, че през днешния ден не ни е належащо да го знаем.

Погрижете се за косата си, до момента в който спите
15 лесни прически за тези, които нямат време
Натурални лечения за меки и розови устни

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР