Начинът, по който ще се възстановява икономиката, ще има ключово

...
Начинът, по който ще се възстановява икономиката, ще има ключово
Коментари Харесай

Шарен парламент прогнозира ново проучване на Алфа рисърч

Начинът, по който ще се възвръща стопанската система, ще има основно отражение върху оптимизма и скептицизма в месеците до изборите. Икономическият и общественият вектор са основни фактори за оптимизма. Третият фактор е дали България ще има устойчиво и отговорно ръководство след парламентарните и президентските избори. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия социологът от " Алфа рисърч " Боряна Димитрова.

Според последните данни картината на електоралните данни е за много пъстър парламент. Към момента настройките са за шестпартиен парламент, което единствено по себе си съставлява математическа компликация да се сформира нов кабинет. Трудността в тази ситуация е и идеологическа, и политическа, съобщи тя, като заяви, че съгласно данните в Народното събрание влизат ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се.БГ ".

Димитрова уточни, че данните от изследването на " Алфа рисърч ", направено през декември 2020 година, сочат по-малък брой депутати за по-малките партии, което е бонус за по-големите политически сили.

Подкрепата за обособените политически сили мощно се въздейства от пандемичната конюнктура. Наблюдаваме много занижена подготвеност за гласоподаване, което води до паритет на главните политически сили, разяснява Боряна Димитрова.

Резултатът от парламентарните избори ще зависи доста и от датата на вота. Продължавам да мисля, че е допустимо датата да не е 28 март, а някъде към края на април, означи тя.

Значение ще има и кои електорални групи ще бъдат мобилизирани, както и митингът от лятото на предходната година. Тези парламентарни избори в някаква степен ще играят ролята на избори в два тура, тъй като броят на гласоподавателите, които желаят да има коалиция към ГЕРБ и на тези, които желаят коалиция към Българска социалистическа партия, е съвсем еднакъв. Отивайки да гласоподават, хората освен ще изберат политическа мощ, а и характера на бъдещето ръководство, сподели още социологът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР