Начинът, по който са изобразени жените в Библията, се обсъжда

...
Начинът, по който са изобразени жените в Библията, се обсъжда
Коментари Харесай

Почитаме ги и до днес: Шест най-влиятелни жени в Библията

Начинът, по който са изобразени дамите в Библията, се разисква от доста години. Наистина там има много пасажи, които ни карат да настръхваме, когато ги четем.

Нека обаче обърнем взор към тези дами в свещената книга на християнството, които за положително или неприятно в действителност оказаха въздействие и оформиха самата Библия.

Някои от тези дами са толкоз значими в християнството, че са почитани и до през днешния ден и се считат за религиозни стълбове от мнозина. Ето кои са някои от най-влиятелните дами в Библията:

Дева Мария

Мария, дамата на Йосиф, била посетена от архангел Гавраил, който ѝ споделил, че ще стане майка на Исус. Мария била девственица и Исус бил заченат посредством Светия Дух. Дева Мария е една от най-святите и в действителност една от най-важните фигури в християнството. Мария е почитана от милиони хора по света.

Мария Магдалена

Мария Магдалена от време на време е неразбрана, само че тя е една от най-влиятелните дами в Библията. Тя става правилен почитател на Исус, откакто той я изцелява. Мария Магдалена участва в доста основни моменти от Новия завет, в това число разпването на Исус. Тя е една от тези, които откриват, че гроба на Исус е празен: точно Мария Магдалена, дружно с други дами, афишира възкресението на Христос.

Ева



Ева може и да има неприятна известност, в последна сметка тя е „ виновна “ за доста неприятни неща, случили се на човечеството (включително тя е повода раждането да е болезнено), само че все пак тя е една от най-влиятелните дами в Библията. Ако приемем, че в действителност тя е изкушила Адам, остава въпросът: не можеше ли той да откаже да яде от неразрешения плод?

Сара

Сара беше брачната половинка на Авраам. Бог заречен на Авраам, че Сара ще роди сина му и тя го прави на 90-годишна възраст. Сара е съществена фигура матриарх в Библията.

Рахил

Рахил е знак на неизменност и самообладание. Тя чака да се омъжи за Яков, който татко ѝ излъгва да се ожени за сестрата на Рахил Лия. Тя ражда двама сина Йосиф и Бенямин: двама от 12-те създатели на израилските племена. Гробницата на Рахил се намира на пътя на входа на Витлеем и се смята за свято място за християни, евреи и мюсюлмани.

Девора

Девора е доста могъща женска фигура в Библията. Тя освен е пророчица, оратор и водач, само че и също така е единствената жена арбитър, упомената в свещената книга на християните.

Далила

Далила предава Самсон и отрязва косата му, което го прави слаб. Тя не звучи като доста прелестен човек, само че не можем да отречем, че Далила раздрусва нещата в Библията, написа vesti.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР