Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния осигурителен доход,

...
Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния осигурителен доход,
Коментари Харесай

Каримански от ИТН: Категорично съм за избори 2 в 1

" Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния застрахователен приход, до момента в който методът, препоръчан от служебното държавно управление, не стъпваше върху действителния застрахователен приход ". Това заяви пред БНР Любомир Каримански, ръководител на парламентарната комисия по бюджет и финанси, народен представител от " ИТН ".

По думите на Любомир Каримански е значимо да се подчертае, че средствата са обезпечени до края на годината, а за идната могат да се обезпечат от източници в обществения бранш, където могат да бъдат усъвършенствани разходите и да се покаже по-висока приходна част:

" Концесиите в България са мощно подценени като такси, които събира страната. Фирмата " Дънди прешъс метълс " за последната година са добили и изнесли суровина в размер на 12 200 кг злато* за повече от 1,2 милиарда лв.. Концесионната такса на тази компания е 1%... Защо основна прокуратура не обърна внимание най-малко на един от отчетите на Сметната палата. Ето една опция за усъвършенстване на разноските в обществения бранш, тъй че да може приходната част да я има... ".

Каримански се разгласи за преразглеждане на концесионните контракти:

" Ние пазиме интереса на страната от позиция на експлоатиране на естествените благосъстояния на страната. Ние би трябвало да се съобразяваме и с политиката на Европейска комисия за това по какъв начин и по какъв начин експлоатираме естествените си благосъстояния... Нима сме създали всичко допустимо да усъвършенстваме стопанската система на страната ".

Актуализацията на държавния бюджет може да бъде призната до 14 септември, смята председателят на бюджетната комисия в Народно събрание. 

" Категорично съм за избори 2 в 1, гледайки от страна на финансите това е по-разумният вид ", подчерта председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси. 

В предаването " Неделя 150 " депутатът от Има Такъв Народ Любомир Каримански отхвърли да е той индивидът, на който Татяна Дончева от " Изправи се БГ! Ние идваме! " да е давала пари, с цел да разцепи парламентарната група, за което описа пред БНР ръководителят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Каримански съобщи, че не е чувал за такава среща.

Каримански дефинира като минимална опцията той да бъде претендентът на Има Такъв Народ за шеф на Българска народна банка. 

" Не се виждам като министър след идните избори, а като народен представител - бих желал да съм самостоятелният мажоритарен народен представител на хората ", сподели той.

Интервюто на Явор Стаматов с Любомир Каримански в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.

----------

* В изявлението господин Любомир Каримански споделя " 12 200 тона злато ", само че пред БНР посочи по-късно, че става дума за " 12 200 кг злато " (бел. ред.)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР