Начинаещ служител - младши изпълнител в системата на затворите получава

...
Начинаещ служител - младши изпълнител в системата на затворите получава
Коментари Харесай

Пламен Христов: След като сме в един сектор с МВР, не може да се делим на първа и втора ръка

Начинаещ чиновник - младши реализатор в системата на пандизите получава със 105 лв. по-малко от младши служител на реда в Министерство на вътрешните работи. При нас няма чантаджии, и администрацията работи и стои на терен. Това сподели в предаването „ Преди всички “ Пламен Христов , заместник-председател на профсъюз „ Съдебна защита “ преди втория народен митинг на чиновниците на пандизите и на правосъдната защита на следващия ден. Протестиращите ще огласят настояванията си пред няколко институции – Министерство на правораздаването, Министерство на финансите и Министерския съвет. Един лъч ще тръгне от Съдебната палата. Протестното шествието ще бъде предвождано от гайдари в национални носии.

Събираме се под апела „ Европа и за нас “, изясни Христов и напомни, че чиновниците се борят за равнене на статута с този на чиновниците на Министерство на вътрешните работи във връзка с заплащането и характерните условия на труд. Недоволните чиновници желаят и кадрово застраховане поради огромното текучество. Те упорстват за 700 спомагателни бройки за пандизите и 600 щатни бройки за „ Съдебна защита “. През 2015 година е имало 10% понижение на щата.

От шест месеца водим разговор с нашия шеф - Министерството на правораздаването, заключи хронологията на събитията Христов:

„ Договорихме условия, договорихме безусловно всичко, само че преломната дата е 11 януари 2018 година, когато министър-председателят Бойко Борисов извади едни 100 милиона и ги даде на вътрешното министерство. Тоест, това, което бяхме постигнали и мислехме, че сме договорили - в един миг всичко се срина и започнахме диалозите отначало. “

Недоволството нараства стремглаво, тъй като на нас ни се изяснява, че нищо не може да стане, да се предложи и обещае, уточни още той:

„ Как се извадиха тези 100 милиона за вътрешното министерство? След като сме в един бранш, не може да се разделяме на първа и втора употреба. “

Финансовият министър съобщи, че не може да ни даде повече от 5%, а за нас това е извънредно незадоволително, добави Пламен Христов.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР