Началото ще бъде поставено с откриване на изложбата Емоцията на

...
Началото ще бъде поставено с откриване на изложбата Емоцията на
Коментари Харесай

Джаз фестивал започва тази вечер в Русе

Началото ще бъде сложено с разкриване на изложбата „ Емоцията на джаза “ през погледа на фотографа Иво Ботев

Фестивалът „ Русе – джаз – Русе “ стартира довечера в Русе.

Началото му е сложено от легендата Петър Петров – Парчето в далечната 1975 година когато за джаза се говореше като за упадъчно изкуство, а „ джаз “ се тълкуваше надали не като мръсна дума.

Форумът ще се организира в Доходното здание и ще продължи до събота, 19 ноември. Началото ще бъде сложено довечера с разкриване на изложбата „ Емоцията на джаза “ през погледа на фотографа Иво Ботев. Тя е подредена във фоайето на Доходното здание, откриването е в 17:30 часа

Във вторник ще бъде концертът „ И операта в джаза “, в който сопраното Нели Петкова и нейният брачен партньор и сътрудник на сцената баритонът Теодор Петков ще показват творби от Верди, Бизе и Калман, Ела Фицджералд, Рей Чарлс и Франк Синатра.

В сряда ще бъде показана втората режисура на Русенската опера – „ Между операта и джаза – Гершуин “, в която феновете на музиката ще чуят осъществявания на Анна Карадимитрова и Преслав Петков, а в четвъртък ще е концертът на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, на който посетителите ще могат да се насладят на джаз ритмите дружно със солистите Мишо Йосифов – тромпет, и Вили Стоянов – тромбон.

На 18-и и 19-и ноември ще се показват обичани джаз-изпълнители като Антони Дончев трио и Ангел Заберски квинтет. За първи път русенската аудитория ще чуе Montuno-BG с Краси Желязков и Спектрум вокал бенд. Музикалният конгрес ще приключи с постановката „ Артисти в джаза “ на Русенския спектакъл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР