Началото на учебната година – 15 септември, е записано в

...
Началото на учебната година – 15 септември, е записано в
Коментари Харесай

Вълчев: Не се предвижда старт на учебната година преди 15 септември

Началото на образователната година – 15 септември, е записано в закон и не планувам да предлагам на този парламент смяна на датата. Това разгласи в изявление за предаването „ Лице в лице “ министърът на образованието Красимир Вълчев.

За още едно удължение на образователната година не може да се приказва, тъй като през юли е доста топло, а климатици в учебните заведения няма, сподели министърът.

Учебната година за съвсем всички класове беше удължена до края на юни.

Няма вид актуалната образователна година да бъде оповестена за нулева, безапелационен е министърът на образованието.

По думите му най-малките възпитаници – от 1. до 4. клас, не са учили по-малко присъствено, в сравнение с предишни години, тъй като през тази не е имало екскурзии и грипни ваканции.

Според него би трябвало идващите два месеца би трябвало да сме внимателни, тъй като България е остров на картата на Европа по разпространяване на ковид и не се знае навият вид на вируса какъв брой бързо ще се популяризира.

„ 23-24% от учителите са декларирали предпочитание да се имунизират. Няма антиваксърски настроения, има въздържаност, нерешителност – да не съм от първите. Все отново този % е по-висок от този в цялото общество “, сподели Вълчев.

Жертвите на COVID-19 с,ед учителите са 74. Министърът на образованието разгласи, че децата им ще бъдат подкрепени.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР