Началото на пролетта е идеалното време за прочистване на тялото

...
Началото на пролетта е идеалното време за прочистване на тялото
Коментари Харесай

Пролетна детоксикация за красива кожа и благополучие

Началото на пролетта е идеалното време за пречистване на тялото и кожата от токсините и възобновяване на тяхната жизнеспособност, сила и богатство. Как би трябвало да наподобява една вярна пролетна детоксикация, с помощта на който кожата ви ще възвърне блясъка и свежестта си, а вие ще сте в чудесно въодушевление?

Детокс?

През зимата тялото ви действа доста по-бавно, в сравнение с напролет и лятото. Това се дължи на времето, неналичието на слънце, само че и на по-малкото количество витамини и хранителни субстанции, които му доставяме.

От това страда кожата ви, която става все по-суха, сива и изтощена. Липсват й хранителни субстанции, а насъбраните отрови единствено утежняват ситуацията.

Вашето богатство също може да не е най-хубавото. Все по-малко сила, отмалялост, по-лошо въодушевление – това са присъщи признаци на зимно-пролетното слънцестоене. За да възвърнете жизнеността и здравия тип на кожата с първите лъчи на пролетното слънце, си коства да се подложите на няколко дни детокс, т.е. пречистване на тялото.

Детоксът, който би трябвало да ви помогне да си върнете силата след зимата и да върнете свежестта и блясъка на кожата си, няма нищо общо с гладуването. Това е способ за пречистване на организма, състоящ се в банкет на вярно подбрани храни и питиета, богати на витамини и минерали.

Пролетната детоксикация, който би трябвало да почисти, изглади и овлажни кожата, изисква и смяна на проекта за грижа и допълнението му с нова козметика, както и ограничение на потреблението на стимуланти като кафе и чай, алкохол и цигари.

Какво да ядем по време на пролетен детокс?

Диета, която прочиства тялото от отрови, би трябвало да е богата на витамини, здравословни мазнини и фибри. Опитайте се да включите колкото е допустимо повече в ежедневната си диета.

Пролетта е отлично време да извършите детоксикация и да дадете ново начало на тялото си.

Ето някои храни, които могат да бъдат включени в пролетния детокс:

1. Пресни плодове и зеленчуци

Пролетта е идеалното време да се насладите на пресни, сезонни плодове и зеленчуци. Изберете многообразие от цветни артикули като горски плодове, аспержи, артишок, репички и листни зеленчуци.

2. Пълнозърнести храни

Заменете рафинираните зърнени храни с пълнозърнести като кафяв ориз, киноа и овес. Те са богати на фибри и хранителни субстанции, които могат да поддържат естествените процеси на детоксикация на тялото.

3. Постен протеин

Изберете постни източници на протеин като пиле, риба, тофу и бобови растения. Те са значими за построяването и възобновяване на тъканите в тялото.

4. Ядки и семена

Ядките и семената са добър източник на здравословни мазнини и могат да обезпечат сила и хранителни субстанции по време на детоксикация. Опитайте да добавите семена от чиа, лененo семе, бадеми или орехи към смутита или салати.

4. Билкови чайове

Билковите чайове като корен от глухарче, джинджифил и мента могат да подкрепят храносмилането и хидратацията по време на детокс. Избягвайте сладки или кофеинови питиета като сода или кафе.

5. Вода

Поддържането на хидратация е от решаващо значение по време на детоксикация. Стремете се да пиете най-малко осем чаши вода дневно, с цел да помогнете за изхвърлянето на токсините от тялото.

Важно е да запомните, че детоксикацията би трябвало да се прави безвредно. Ако имате някакви съществени болести или приемате медикаменти, то е добре тя да е под управлението на медицински експерт.

При детоксикация на организма внимавайте за разнообразието на храненията и тяхната прецизност. Опитайте се да ядете колкото се може повече топли ястия. Посягайте към билкови и плодови чайове, зелен чай, пийте вода с лимон и вода с мед.

Прочистване на тялото – какво да заобикаляме?

Когато вършиме пролетна детоксикация, значимо е да избягвате избрани храни и субстанции, които могат да бъдат нездравословни за процеса на детокс.

Бъдете подготвени за обстоятелството, че тялото може да се бунтува малко първоначално и вашето богатство може да се утежни още повече. След няколко дни обаче силата и силата ви ще стартират да се възстановяват и ще се чувствате все по-добре.

Ето някои неща, които би трябвало да избягвате по време на пролетна детоксикация:

1. Преработени храни

Преработените храни постоянно са с високо наличие на нездравословни мазнини, сол, захар и добавки, които могат да затруднят детоксикацията на тялото. Избягвайте храни като чипс, бонбони, бързо хранене и авансово опаковани ястия.

2. Алкохол

Алкохолът може да натовари черния дроб, който е основен орган, участващ в детоксикацията. Най-добре е да избягвате алкохола по време на детокс.

3. Кофеин

Кофеинът може да попречи на съня и дехидратацията, което може да забави процеса на детоксикация. Помислете за подмяна на кофеинови питиета като кафе или чай с билкови чайове или вода.

4. Захар

Излишната захар може да провокира инфектиране и да способства за увеличение на тежестта. Опитайте се да избягвате храни с високо наличие на добавени захари като сладкиши, бонбони и сода.

5. Млечни артикули

Млечните артикули могат да бъдат сложни за мелене за някои хора и могат да причинят инфектиране в тялото. Помислете за отбягване на млечни артикули по време на детоксикация и изберете други възможности на растителна основа като бадемово или соево мляко.

6. Червено месо

Червеното месо може да има високо наличие на наситени мазнини и може да способства за инфектиране. Помислете за подмяна на аленото месо с постни източници на протеини като пиле, риба или бобови растения.

Как да почистите кожата?

Само смяната на диетата ви ще направи кожата ви чиста. Бъдете подготвени за обстоятелството, че може да има неприятни изненади под формата на гнойни пъпки и други недостатъци.

За да подпомогнете пролетното разчистване на кожата и в това време да ѝ помогнете да се освободи от токсините и надълбоко настанилите се замърсявания, посегнете към натуралната козметика.

Благодарение на обстоятелството, че не съдържат парабени, мощни аромати, парафин и силикони и доста други субстанции, които могат да увредят кожата, те подкрепят нейното разчистване и навлажняване. Те са идеални за регенерация на кожата след зимата, защото подкрепят естествените процеси в клетките, имат противовъзпалителни и успокояващи свойства.

Детокс на кожата – това може да ви бъде потребно

За да почистите кожата, да възстановите вярното й равнище на хидратация, мекост и гладкост, както и лъчезарен и пресен тип, посегнете към козметика, съдържаща витамини А, С и Е, антиоксиданти и незаменими мастни киселини.

Проверете дали имате скраб за лице и тяло в шкафа в банята, помислете и за скраб за скалп. Запасете се с подхранваща маска за лице, интензивно хидратиращ крем и масло. Вместо сапун за измиване на тялото изберете душ гел без SLS, а за разчистване на разположение изберете мицеларна течност, растителни масла и меки гелове или пяни.

Не забравяйте да не дразните естествената хидролипидна преграда на кожата, когато я почиствате. Опитайте се да й осигурите допустимо най-вече овлажняващи, успокояващи и подхранващи субстанции.

По време на детокс е значимо да се грижите и за кожата си. Ето няколко съвета за поддържане на здрава кожа по време на детоксикация:

1. Хидратирайте

Пиенето на доста вода е значимо за здравето на кожата, изключително по време на детоксикация. Водата оказва помощ за изхвърлянето на токсините и поддържа кожата хидратирана. Стремете се да пиете най-малко осем чаши вода дневно.

2. Овлажняване

Детоксикацията от време на време може да остави кожата да се усеща суха, тъй че е значимо да я овлажнявате постоянно. Изберете овлажнител, който не съдържа нездравословни химикали и е подобаващ за вашия вид кожа.

3. Използвайте нежни артикули

Силните артикули могат да раздразнят кожата, изключително по време на детокс, когато кожата е по-чувствителна. Използвайте нежни почистващи препарати и артикули за грижа за кожата, които не съдържат сулфати, аромати и други евентуално дразнещи съставки.

4. Защитете от слънцето

UV лъчите могат да увредят кожата, тъй че е значимо да предпазвате кожата си от слънцето. Носете защитно облекло и широкоспектърен слънцезащитен крем с SPF минимум 30, когато излизате на открито.

5. Почивайте си доста

Адекватната отмора е значима за здравето на кожата. По време на детоксикация е значимо да дадете приоритет на съня и да си осигурявате най-малко 7-8 часа спокоен сън всяка вечер.

6. Внимавайте с потта

Изпотяването е натурален метод за детоксикация на тялото, само че може също по този начин да нервира кожата. Не забравяйте да вземете душ или да изплакнете след изпотяване, с цел да избегнете раздразнение на кожата.

Като следвате тези препоръки, можете да помогнете за поддържането на здрава, блестяща кожа по време на детоксикация.

Резюме

Въпреки че пречистването на тялото от отрови може да отнеме до няколко седмици, си коства. С малко воля, поредност и прецизност имате късмет бързо да възвърнете силата, положителното самочувствие и отличното въодушевление, а също така да свалите няколко непотребни кг и доста да подобрите външния тип на кожата си.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР