Началото на пандемията Covid-19 доведе до ренесанс на имейла и няма

...
Началото на пандемията Covid-19 доведе до ренесанс на имейла и няма
Коментари Харесай

3 съвета за успешен имейл маркетинг през 2022-ра

Началото на пандемията Covid-19 докара до подем на имейла и няма признаци това скоро да спре. Докладът " State of Email 2022: Овладяване на новия имейл пейзаж ", осъществен от Validity, установи, че откакто търговците на дребно се насочиха към онлайн продажбите и маркетинговите тактики, имейл интензивността се е нараснала с 60% от март до април 2020 година Глобалният размер на имейлите остана на този нараснал % през 2021 година, увеличавайки се с 14% от 2020 година до 2021 година - и наподобява, че данните за 2022 година няма да бъдат по-различни, пише Грег Кимбал за Inc.com. 

Сякаш имейл маркетингът към този момент не е задоволително сложен. Сега търговците на имейли се състезават за внимание във входящи кутии, затрупани с промоции от търговци на дребно, софтуерни компании и всичко останало. Добрата вест е, че имейлът се обрисува като извънредно подобаващ маркетингов канал. Но това значи, че би трябвало да работите още повече, с цел да стимулирате кликвания и реализации. 

Ето три съвета, с цел да се уверите, че вашата имейл маркетингова акция ще остане над останалите в новия имейл пейзаж. 

1. Поддържайте известност на топ спедитор

Вашата известност на подател е методът, по който доставчиците на пощенски кутии мерят надеждността на вашите имейли, което въпреки това ще повлияе на това дали вашата поща слага в досието с входящи писма вместо да се окаже блокирана или в спам досиетата на вашите получатели. Увеличаването на световния размер на имейлите значи, че отбраната на вашата известност е по-важна от всеки път, защото се конкурирате с невиждан брой други изпращачи. 

Основната спънка за звездната известност на подателя е размерът на спама. Маркетолозите се нуждаят от видимост за видовете клопки, на които могат да попаднат (като печатни неточности, например), което ще помогне за разрешаването на проблеми, които повреждат репутацията ви. Това обаче върви ръка за ръка с измерването на вашата степен на отпадане – огромен брой незнайни консуматори ще повлияе отрицателно на репутацията ви и ще затрудни постигането на мощна доставка. 

Блокови описи са друга постоянно срещан проблем на търговеца по имейл. Ако вашият IP адрес или домейн са добавени към лист за блокиране, това може фрапантно да повлияе на успеваемостта на вашите акции. Като инвестирате в принадлежности, които следят тези описи, можете да реагирате бързо и да разберете главната причина, да поискате унищожаване и да разрешите всички съществени проблеми, които вършат вашите имейли почтени за блокиране. 

2. Изместване на плануваните времена за изпращане

Според данните в отчета, 70% от целия имейл трафик се случва в границите на първите 10 минути на всеки час. За търговците по имейл е елементарно да възнамеряват груповите си изпращания за кръгли цифри като 12 и 13 часа, да вземем за пример, само че в случай че всеки търговец мисли по този метод, това значи, че вашите получатели получават десетки безлични, автоматизирани имейли в едни и същи елементи на деня. Тогава възможностите получателите да изберат вашия имейл от групата са дребни.

Преместването на вашите имейли единствено с 10 до 15 минути значи, че имейлите ви няма да се изгубят в ежечасовия приток от известия. Ако в действителност желаете да се настроите за триумф, уверете се, че тези имейли също са персонализирани. Приспособяването на вашите имейли към всеки обособен адресат или сегментирана група от получатели ще увеличи вашите равнища на задържане, реализации, позитивна ангажираност и възвръщаемост на вложенията. Уверете се също, че се откроявате както в наличието на имейла, по този начин и във времето.

3. Наблегнете върху изпращане на мейли през уикенда 

Докладът също по този начин откри, че размерът на имейлите е с 25% по-голям през делничните дни. Ето за какво е добре да помислите за изпращане в събота и неделя, с цел да избегнете бързането в делничните дни. Това може да наподобява противоинтуитивно, изключително за тези в B2B маркетинговото пространство. Кой желае да мисли за работа през уикендите? Но това е изпитан способ да се разграничите от тълпата. Ако входящите кутии са относително тихи в извънработно време, е по-вероятно да бъдете видяни.

Светът на имейла непрестанно се трансформира. В допълнение към детонацията на имейл маркетинга заради пандемията, засилените регулации като отбраната на поверителността на пощата на Apple значат, че маркетолозите би трябвало да са подготвени да приспособяват своите акции във всеки миг.

Ако желаете да останете в крайник с тези трендове, би трябвало да преосмислите тактиката си за имейл маркетинг. Дайте приоритет на репутацията на подателя си, с цел да сте сигурни, че изпреварвате набелязаните цели. Изпращайте персонализирани известия до вашите получатели по време на прозорци, където те към момента не са наводнени с имейли. Тези елементарни способи ще ви оказват помощ да не влизате в досието със спам известия, да избегнете бутона за отписване и в последна сметка да стимулирате повече реализации.  

Източник: Грег Кимбал, старши вицепрезидент и световен началник на решенията за имейли във Validity, за

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР