Началото на новата работна седмица е вече тук, като с

...
Началото на новата работна седмица е вече тук, като с
Коментари Харесай

Моментът настъпи: Виктория Томова дебютира в топ 100; Кузманов с рекордно класиране

Началото на новата работна седмица е към този момент тук, като с това настъпва време и за обновяването на международната класация, която през днешния ден носи голям брой позитивни страсти за тенис у нас, като цели пет от родните състезатели се радват на нови върхови класирания за международната класация.

Голямата вест през тази седмица е, че след толкоз месеци на очакване в непосредствена непосредственост, то мечтаното дебютно влизане в топ 100 на света за Виктория Томова към този момент е реалност. Първата ни ракета показва съществено израстване в играта си в последно време и доближи полуфиналите на мощния W100 шампионат в Гроджиск Мазовецки, като позитивите за софиянката от страхотното ѝ показване не закъсняха и тя си завоюва девет позиции за международната класация, с което от през днешния ден към този момент заема новото си върхово класиране в класацията на WTA - №99.

Димитър Кузманов предишния понеделник усъвършенства рекордния си ранкинг, откакто игра полуфинал на АТР 125 Чаланджъра в Цуг, а през към този момент миналата седмица реши да си вземе отмора, подготвяйки се за идните квалификации на US Open. Любопитното в тази ситуация е, че втората ни ракета бива миропомазан от слабото показване на намиращите се към него в ранглистата тенисисти и ще запише нов връх в кариерата си, откакто се придвижи с едно място напред до номер 163. При Адриан Андреев и Александър Лазаров новите не са изключително удобни и те ще правят отстъпка с няколко позиции, само че остават в международния топ 400 и резервират респективно статута си на трета и четвърта ракета за страната ти.

За наслада на родния тенис, огромен напредък в международната класация бележат и младите ни очаквания Пьотр Нестеров и Симон-Антъни Иванов, които през днешния ден прибавят точките си от достигнатите преди седмица респективно полуфинал и четвъртфинал по време на Фючърс шампионата от категория М15 в Нови Сад. 19-годишният варненец впечатли с представянето си в сръбския град и откакто надделя топ поставения, с цел да откри място на втори професионален полуфинал в кариерата си, то той справедливо се изкачва с цели 81 места до рекордната си 861-а позиция, до момента в който 22-годишният Иванов си завоюва 14 места, заради което от през днешния ден също ще заеме своето ново върхово достижение в класацията на АТР - №657.

При останалите ни състезателки в WTA Тура преди всичко изпъква 18-годишната Лия Каратанчева, която прогресира с 53 позиции и сходно на множеството ни сънародниците, ще запише рекорден ранкинг, като се изкачи до 747-о място в подреждането. Други съществени разбърквания на национално равнище липсват, заради което Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска резервират статута си на втора и трета ракета на България.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР