Началото на новата работна седмица е вече тук, като с

...
Началото на новата работна седмица е вече тук, като с
Коментари Харесай

Ранглисти: Рекордно класиране за Кузманов и огромен скок за Иванов със 168 позиции!

Началото на новата работна седмица е към този момент тук, като с това настъпва време и за обновяването на международната класация, която през днешния ден несъмнено има с какво да зарадва феновете на тениса у нас.

Димитър Кузманов изпраща сполучливо последните две седмици, в които имаше своите позитивни моменти, откакто бе на косъм от това да откри дебютно място в главната скица на шампионат от Големия шлем, а след това доближи полуфиналната фаза на Чалънджъра в Познан. Мико остави доста положителни усещания с представянето си, надделявайки съперници от много сериозен диаметър, измежду които бе и някогашната първа ракета при юношите Чун Хсин Ценг, като по този метод си обезпечи изцяло справедливо нанагорнище в ранглистата с 18 позиции, което го води до новото му върхово достижение в кариерата досега - №180.

Поводи за горделивост още ни донесе и 21-годишният Симон-Антони Иванов, който в последно време показва най-хубавото от играта си и доближи поредно финали на фючърс шампионатите от категория М15 в Ираклион и Будва. Българинът посредством отличните си изяви съумя да се изкачи с цели 168 позиции в класацията, което го изстрелва до 798-о място и нов персонален връх за младия ни съотечественик. Погледите също по този начин биват приковани и от Александър Лазаров, който с помощта на ранното отпадане на Адриан Андреев на Чалънджъра в Литъл Рок, от което бе подбудена загубата му на 39 позиции за международната класация, ще го изпревари, като с това ще заеме и статута на трета ракета на родината ни.

При дамите Виктория Томова изпраща със смесени усеща последните две седмици, в които не съумя да се класира на Ролан Гарос през квалификациите, но за всеобща наслада, дебютира в главната скица на,,мейджъра " в Париж под формата на,,щастлива губеща ", само че след това напусна шампионата след проваляне от международната номер 9 Даниел Колинс в първия кръг. Няколко дни по-късно софиянката взе присъединяване на WTA 125 конкуренцията в Макарска, само че отпадна след втория си дуел, което в последна сметка ѝ носи напредък с 9 места и от през днешния ден към този момент заема позицията на 131-ва в света, като в същото време мечтаният ѝ дебют в топ 100 още веднъж се отсрочва. Други родни тенисистки със сериозен скок са тийнейджърката Лия Каратанчева и 26-годишната Джулия Терзийска, които респективно се изкачват в ранкинга с 87 и 51 места, като ще бъдат №959 и №467. Размествания на национално равнище липсват, заради което Изабелла Шиникова и Елица Костова резервират статута си на втора и трета ракета на страната ни.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР