Началото на новата година винаги е идеално време за фокус

...
Началото на новата година винаги е идеално време за фокус
Коментари Харесай

Пет ценни умения, които да усвоите през 2022 година

Началото на новата година постоянно е идеално време за фокус върху кариерния напредък. Според Министерството на труда на Съединени американски щати стопанската система се възвръща и някои промишлености са възстановили загубата на работни места от първите дни на пандемията.

Като футурист и бизнес пълководец Скот Стайнбърг е съумял да разпознава пет умения, които могат да ви създадат скъп експерт през 2022 година. За тях споделя в своя обява за CNBC.

Решаване на проблеми

В бъдеще ще си коства да мислите сериозно и изобретателно за вашата работа и да добавите неповторими умения, опит и връзки към вашия професионален инструментариум.

Усилията ви да сте отвън кутията освен ще ви оказват помощ да намерите нови решения, само че ще ви дадат инструментите да споделяте, че сте способни да решавате нови и вълнуващи проблеми.

Например времето, прекарано в анализиране на друг тип бизнес или свързване с хора в друга промишленост, може да ви помогне да намерите нови способи да мислите върху един проблем или нови принадлежности, които вашият екип да употребява.

Акценти: Научете се по какъв начин да избирате вида брейнсторминг – азбучен, под формата на таблица или морфологична диаграма.

Стратегическо обмисляне

Футуристите не предсказват бъдещето. Те разпознават трендове в обществото или на един пазар и обмислят въздействието, което тези трендове може да имат.

Използвайки сюжети от вида „ ами, ако… “ за разиграване на разнообразни тактики и техните резултати, оказваме помощ на хората да дефинират коя стратегическа посока да поемат.

Можете да приложите същата техника към личната си кариера или бизнес. Научаването по какъв начин да обмисляте другите направления, към които вашата промишленост или кариера може да поеме в бъдеще, може да ви помогне да планирате бъдещите си ходове, да измислите проект Б и да се предпазите от неустановеност.

Акценти: Научете по какъв начин да създадете завладяваща задача, да съберете основна бизнес информация и да оцените евентуалните благоприятни условия за чертане на печеливш курс напред.

Вземане на решения

Всички ще би трябвало да вършат бързи и значими избори през 2022 година. Чувствате се неквалифицирани да извършите това? Правенето на неточности беше най-големият боязън на работното място даже преди пандемията.

99% от водачеството се показва в подготвеност да продължиш да вземаш решения. Научете се по какъв начин да упражнявате добра преценка и да се доверявате на инстинктите си и ще се откроите от тези, които са прекомерно нервни да бъдат решителни.

Акценти: Научете по какъв начин да усвоявате и рационално да анализирате данни в изискванията на неустановеност.

Слушане

Скорошно изследване, оповестено от McKinsey & Company, откри, че фирмите, които са постигнали резултати за етническо или културно многообразие в управителните екипи, е с 33% по-вероятно да имат водеща доходност в промишлеността.

Хората, които ще реализиран бизнес триумф през 2022 година и оттатък нея, ще знаят по какъв начин да се възползват от необятен набор от гении, вероятности и умения. Това изисква умеенето в действителност да слушате другите хора и техните отзиви.

Акценти: Научете се по какъв начин да събирате разбори от другите и да задълбочавате връзките си посредством интензивно слушане.

Логистика

Ако дневният ви график наподобява като следен безпорядък, не сте сами и може би ще би трябвало ментално да се подготвите за 2022 година.

Крайните периоди стават все по-строги, а отговорностите за работа стават все по-големи. През идващите няколко години ще бъдете призовани да мислите като управител на планове, даже в случай че това значи просто да намерите по-ефективни способи за извънкласни действия с децата си на фона на забързан график за отдалечена работа.

Тайната на триумфа тук е преодоляване на изкуството на логистиката. Ако съумеете да стигнете до къщата на баба си за празниците през препълнени летища, ограничавания за пътешестване и всичко останало, имате нужното, с цел да приоритизирате дейно времето и други свои запаси.

Акценти: Научете по какъв начин да прилагате основите в ръководството на планове в работата си и в живота си.

Скот Стайнбърг за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР