Началото на лятото е и времето на сериозните ремонти на

...
Началото на лятото е и времето на сериозните ремонти на
Коментари Харесай

Планирайте внимателно основния ремонт на жилището

Началото на лятото е и времето на сериозните поправки на жилището. Когато обаче не става дума единствено за козметично ободряване, а за главен ремонт, какъвто се постанова нормално на няколко години, е значимо да се възнамерява деликатно и съгласно бюджета, с който можете да разполагате. Ето какво поучават специалисти:

 

Уточнете какво тъкмо желаете да стане в дома ви

Генерална неточност на множеството притежатели е, че нерядко трансформират мнението си по средата на почналия ремонт. Ако желаете да променяте предназначението на стаи или да превърнете балкона в кухня, това би трябвало да е ясно още в процеса на обмисляне. Обърнете внимание на детайлите - от какъв брой членове е фамилията ви, какъв е ежедневният ви график, идват ли ви постоянно посетители и така нататък Така ще съумеете да пресметнете и необходимите средства за ремонта много по-точно.

 

Избирайте деликатно, с цел да не попаднете на " баш занаятчия "

Много хора, когато възнамеряват ремонта, се двоумят дали да изберат за негов причинител строителна компания, или просто бригада. И двата разновидността имат своите плюсове и минуси. Бригадата ще ви даде по-ниска цена, само че ще би трябвало надзор от ваша страна по време на целия развой. Фирмата като юридическо лице ще подсигурява за работата и качеството на ремонта със подписан контракт. Тя обаче ще даде по-висока цена и ще изисква даването на предплатена сума.

Който и вид да изберете - не го променяйте! Това ще ви спести изненади.

 

Светлите цветове " уголемяват " дома

Колкото по-тъмно е помещението, толкоз по-тясно наподобява. Затова когато разглеждате палитрата с цветове за боядисването на стените, избирайте по-светлите. Същото се отнася и за тапетите, в случай че сте решили да заложите на тях. Внимавайте обаче с белия цвят, който образно лишава помещението от размер и го прави плоско. Най-добре е да се ограничите в избора си до 3 цвята, като главният от тях да бъде нанесен върху най-малко 60 % от площта. Избягвайте и огромните контрасти - те нервират окото.

 

Набележете мебелите, които ще основат уют във вашия освежен дом

Ако главният ремонт включва смяна на предназначението на стаи в дома ви, по-добрият вариант е да употребявате услугите на мебелист. Така освен мебелите ще бъдат направени съгласно размерите на съответното място, за което са предопределени (а това постоянно е плюс), само че и ще имате опция сами да изберете оптималния вид сред качеството на материала и цената му. Разбира се, когато вършиме мебели по поръчка, изборът на цветове също е по-голям. Оптимизирането на средствата, нужни за ремонта, постоянно може да бъде реализирано и в случай че съчетаете мебели по поръчка с такива, предлагани от огромните вериги мебелни магазини.

Що се отнася до вратите - имайте поради, че компаниите, които оферират интериорни порти, постоянно ги внасят от чужбина. Така срокът за осъществяване на вашата поръчка може да стигне до 45 дни. А това е проблем, който може да забави работата на майсторите. Затова може да разгледате дали във вашия град или в близко обитаемо място има завод, който създава интериорни порти на място и да поръчате оттова.

 

И най-важното - пресметнете нужните средства и се съобразете с опциите, с изключение на ако предварително не сте решили да теглите потребителски заем.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР