Началото на конкурса е поставено през 2012-а, когато излиза стихосбирката

...
Началото на конкурса е поставено през 2012-а, когато излиза стихосбирката
Коментари Харесай

Започна седмото издание на Националния поетичен конкурс Непознати улици

Началото на състезанието е сложено през 2012-а, когато излиза стихосбирката на Мария Мутафчиева, издадена от ИК " Знаци ", илюстрирана от Невена Ангелова и носеща името на най-популярната ария на " Мери бойс бенд " - " Непознати улици ". В нея са поместени училищен стихове на Мери. Скоро по-късно идва и концепцията за лиричен конкурс за възпитаници от цялата страна. Зад тази концепция застават и Милена Андонова - момичето, с което Мери седи на един чин в Математическата гимназия в Бургас и сегашен шеф на гимназията, и Румяна Емануилиду - журналистка, публицистка и издателка.
Мария Мутафчиева споделя: " Искрено имаме вяра в гения на младежите в България! Знаем, че и в 21-ви век се изкушавате да създавате лирика и да споделяте своите мисли с белия лист и със света, обичани хора от бъдещето! Любопитно ни е какво мислите, какво ви вълнува, по какъв начин се изразявате... Вървите ли към този момент по своите " непознати улици " в творчеството?
Споделете мислите си с нас! Изпратете свои стихове на свободна тема за Седмото издание на Националния лиричен конкурс " Непознати улици "! Ако сте възпитаници от VII до XII клас включително, тази покана важи тъкмо за вас!
Аз - Мария Мутафчиева, ИК " Знаци " и ППМГ " Акад. Никола Обрешков " в Бургас ви каним да изпратите до 12 ноември по три свои стихотворения на електронната поща: [email protected]. Моля, посочете едно от тях, което смятате, че ви показва най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще разпознаваем първите три в категориите: " От VII до IX клас " и " От X до XII клас ".
Избраните произведения ще бъдат оповестени. Авторите им ще получат грамоти и награди от ППМГ " Акад. Никола Обрешков ", ИК " Знаци ", музика и книги от мен. Ще имат опция и персонално да ги прочетат пред аудитория на финала и срещата с мен през декември. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР