Началото на годината започна с впечатляващ ръст в продажбите на

...
Началото на годината започна с впечатляващ ръст в продажбите на
Коментари Харесай

Mercedes-Benz и BMW отчетоха рекордни продажби на електромобили

Началото на годината стартира с впечатляващ растеж в продажбите на електрически автомобили за два от най-големите автомобилни производители – BMW и Mercedes-Benz. Те разгласиха резултатите си за първото тримесечие на 2023 година, което се характеризира с акцент върху електрическите коли.

За Mercedes-Benz продажбите на електрически автомобили са нарастнали до 51 600 единици (+89%) през първото тримесечие, достигайки 10% от общите продажби по отношение на 6% предходния интервал. Продажбите на леки коли BEV са се нараснали повече от два пъти през първите три месеца (+119%).

Електрическите транспортни средства бележат растеж на продажбите на EQB от 189%, а продажбите на EQA с 64%, до момента в който продажбите на EQS SUV доближиха 5500 единици. Продажбите на електрически транспортни средства с акумулатори са нарастнали с 327% в Съединените щати и 41% в Европа. EQE SUV беше пуснат на пазара в Съединени американски щати преди лансирането на модела в Европа и Китай през второто тримесечие. Включително хибридите, съвсем всяко пето транспортно средство, продадено през първото тримесечие, е било електрическо, допълват от компанията.

Продажбите на BMW EV се удвояват през първото тримесечие с предстоящ по-нататъшен напредък. BMW Group, в това число MINI, достави 64 647 чисти електрическия автомобил през този интервал, което е растеж от 83.2% на годишна база.

Като цяло продажбите на марката MINI паднаха с близо 10%, само че автомобилният производител споделя, че търсенето на електрическото MINI Cooper SE остава високо. Гледайки напред, BMW остава убеден в марката, след стартирането на MINI Cooper SE Convertible по-рано тази година, защото минава към напълно електрическа марка до 2030 година

Междувременно продажбите на EV на марката BMW се повишиха до 55 979 единици през първите три месеца на годината, което е над двойния растеж с  +112.3.

По-високите електрически продажби се дължат на търсенето на BMW iX, iX3, i4 и първокласния седан i7, пуснат на пазара предишния ноември, неговият първи изцяло електрически модел 7-series (и най-големият в гамата досега).
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР