Началото на годината е обичайното време, в което си правим

...
Началото на годината е обичайното време, в което си правим
Коментари Харесай

Лесен детокс след празниците

Началото на годината е нормалното време, в което си вършим проекти, даваме си обещания и формираме упованията си. Традиционно в януари започваме да търсим смяна, в това число и на хранителния ни режим. Преяждане, насъбрани отрови или просто грижа за здравето, повода да стартираме детокс за всеки е друга, само че резултатът е еднообразно сполучлив, в случай че сме поредни и целеустремени. Човешкият организъм е организиран по този начин, че да се пречиства естествено от нормалните отпадни артикули на храносмилането. В последните години обаче доста набъбна токсичният товар върху всички нас. Химическите консерванти и пестицидите, медикаментите и изкуствените храни, нечистият въздух са нещо всекидневно в актуалния свят. Всички тези фактори въздействат отрицателно върху човешкото здраве, качеството и продължителността на живот. За да почистим тялото си от поетите отрови се постанова да организираме периодическа детоксикация през избрани интервали. А и след дългите празници сигурно е добре да си създадем разтоварващ режим, с цел да пречистим и презаредим тялото. Идеята е да разтоварим храносмилателната система и заредим организма с витамини и минерали. В този миг, най-съществен е салдото и прекосяването към непрекъснат здравословен режим на хранене, а не строги и къси диети, които единствено разбалансират процесите в тялото.

Въпросът е по какъв начин да влезем във форма, да рестартираме метаболизма си и да се очистим от токсините?

Именно първите дни от новата година са отлично време да стартираме на чисто и да водим по-здравословен метод на живот. Детоксикацията на организма съставлява натурален развой на пречистване. Тялото ни отделя непотребните субстанции посредством черния дроб, бъбреците, червата, белите дробове, лимфата и кожата. Намалената дарба на организма ни да изхвърли ненужните му субстанции води до натрупвания, а от време на време и до болестни положения. Токсини са всички субстанции, които могат да имат отровно деяние или са с негативни последствия за организма. Те могат да бъдат тежки метали, химикали, замърсители, изкуствени хранителни съставки, пестициди, токсини. И макар че тялото ни има механизми за филтриране, от изключителна значимост е ние да му дадем най-важното вещество - водата, задвижващо естествените процеси на детокс. При внезапно струпване на отрови в тялото настава интоксикация и нормално се появяват признаци: отмалялост, замаяност, хормонален дисбаланс, главоболие, кожни проблеми, гадене, издут стомах, отслабена имунна система и други. Когато организмът ни е отпаднал, нездравословните субстанции се натрупват и нарушават салдото, тогава сме по-уязвими на вируси и се усещаме изтощени и отпаднали. Особено през зимата, когато се движим по-малко, на открито е студено, върлува грип, а и сме попреяли след празниците можем да помогнем на тялото да си върне изгубения тонус с една разтоварваща диета, допълнена от огромно количество вода.

Защо е толкоз значимо да се детоксикираме след изобилното ядене?

Най-доброто вещество за детокс е чистата изворна вода с неутрално pH. Пиенето на вода е положително, a пиенето й на празен корем е още по-добре. Приемането на гладно оказва помощ за разрешаване на необятен набор от проблеми в тялото: получава се естествена детоксикация и отмиване на токсините, усъвършенства се общото енергийно равнище, оправя се неприятното храносмилане и киселините, укрепва се имунната система. Водата прави чудеса с храносмилателната ни система. Лошият метаболизъм е резултат от висока киселинност в стомаха и неналичието на течност в него. При пиянство на вода незабавно след пробуждане, киселината се разрежда и тя подкрепя функционалността на храносмилателната и отделителната система, с цел да изхвърлите по-бързо токсините от тялото си. Следете какъв брой и каква вода пиете - оптималният вид е тя да е изворна с неутрално pH и ниска минерализация. Съдържанието на минeрaли и соли би трябвало да дава отговор на ежедневните потребности на човешкия организъм без ненужно да го натоварва.

Защо водата е толкоз потребна?

Човешкото тяло се състои от 70% вода и в случай че не попълняме нужните ресурси, неналичието й ще се отрази освен върху външния ни тип, само че и върху цялостното здравословно положение - суха кожа, ранна поява на бръчки, непрекъснато възприятие на отмалялост, главоболие, неприятно храносмилане и наднормено тегло. Достатъчно е да пием 30-40 мл вода на кг телесно тегло, с цел да се усещаме добре, значимото е да съумеем да придобием една вярна просвета на консумация. Според някои съвременни схващания прибавянето на някои съставки към водата, като лимон или джинджифил, може да усили нейната функционалност така наречен детокс водата, към която са добавени малко пресни плодове, зеленчуци, билки, пресни подправки. Освен вкусна, тя съдържа напълно малко калории. Следвайки трендовете в здравословното хранене, ефeктът е обезпечен, защото гoлямa чacт oт витaминитe в прирoдaтa ca вoдoрaзтвoрими. Тoвa oзнaчaвa, чe лecнo oтдaвaт пoлeзнитe cи cвoйcтвa кaтo ce рaзтвoрят във вoдa. Вълшебната напитка ще почисти токсините от кръвта, което оказва помощ да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста.

Един от най-съществените плюсове на водата, е че оказва помощ против ежедневния стрес, на който сме подложени, а това е значима стъпка за вярната детоксикация. Проучванията на специалистите са безапелационни, че една чаша вода може да направи чудеса, в случай че сме изнервени. Напрежение в офиса, отмалялост, куп задължения, дефицит на сън – това са единствено дребна част от аргументите за поява на стрес. Следващият път, когато почувствате, че неприятните страсти Ви превземат, поемете надълбоко въздух и изпийте една чаша вода. Тя усъвършенства активността на нервната система и ускорява притока на О2 в кръвта – действия, които се затрудняват, откакто дълготрайно се излагаме на стрес. Водата е най-мощният детоксикатор. И нещо доста значимо, какъвто и способ за детоксикация да изберете, тя може да се реализира вярно, единствено в случай че тялото е физически и умствено разтоварено. Правилната конфигурация и мотивация са ключът към сполучливо пречистване, както на тялото, по този начин и на отрицателните усеща и страсти, насъбрани в нас.

Резултатите след детокс са сигурни: липсва подутият стомах, кожата е нежна и сияеща, насъбраните отрови са отстранени, тялото работи на цялостни обороти, няма главоболие, отмалялост и възприятие за заетост, имунната система е подсилена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР