Началото на годината често е време за размисъл и за

...
Началото на годината често е време за размисъл и за
Коментари Харесай

Най-добрите съвети на терапевтите за работа през 2022 г.

Началото на годината постоянно е време за размисъл и за преоценка на миналите месеци.

Но в случай че сте решили да напуснете работа и да търсите ново занятие, всяко начало е значимо.

Ето за какво водещи терапевти дават препоръки за добър старт в кариерата.

Когато се чувствате претрупани, направете нещо малко вместо нищо

Когато един човек е претрупан, инстинктът постоянно е предпочитание да се затвори. Всъщност, тъкмо това предизвиква стрес. Затова, в случай че имате куп задания, които би трябвало да свършите на работното си място и се чудите от кое място да започнете, работете върху нещо друго. Това освен ще ви помогне да намалите листата със задания, само че и няма да разреши да се отпуснете.

Запитайте се - защо действително имам сила през днешния ден? Коя задача ще окаже максимален резултат върху финансите ми? Какво би облекчило най-вече напрежението?

Винаги избирайте себе си

Факт е, че доста хора жертват в името на постигането на избран резултат или в преследване на куп задания фамилиите, щастието и спокойствието си. Затова терапевтите приканват да изберете своето лично благоденствие, да се движите в посока, която дава отговор на вас и задачите ви.

И в случай че не знаете какви са тези цели, дължите на себе си да отделите малко време, с цел да разберете какво в действителност желаете.



Ценете почивката

Вие сте човек и почивката е наложителна. Не е нужно тя да се показва в сън. Намерете си занимание, практикувайте го и се насладете на това време. И не се поддавайте на мисленето, че би трябвало да печелите пари от всичко, което вършиме.

Производителността не е вашата единствена цел в живота. Не е нужно да осигурявате доходи от насладата си. Запазете някои неща за себе си. Вие го заслужавате и имате потребност от него.

Не е нужно да чакате почивен ден, с цел да си починете

Живеем в общество, което цени продуктивността, натоварените графици и ежедневната несъразмерна работа. Важно е да поставите ясни граници сред работния и персоналния си живот. Позволете си да си вземете почивен ден, да употребявате болнични и да кажете „ не “ на неща, които не сте физически или душевен способни да извършите.

Просто се концентрирайте върху този час или този миг

Всеки минава през разнообразни интервали. Не можем да предвиждаме нещата и да планираме събития, които не знаем по какъв начин ще се развият. Затова не се тревожете за цялата година, просто се концентрирайте върху този час или този миг.



Запитайте се: Какво желая?

Открийте какво в действителност желаете и работете за тази цел. Ако бъркотията от последните две години е довела до нещо положително, то това е, че мнозина са разкрили какъв брой гъвкава и адаптивна може да бъде работата. С толкоз доста благоприятни условия, най-важният въпрос постоянно е най-труден за отговор: Какво желая? Какво ме вълнува най-вече?

Дали това са пари, еластичност, смислена работа, креативност, страхотни сътрудници, местонахождение, композиция или нещо напълно друго? Може да отнеме известно време на самоизследване, диалог с близки или работа с терапевт, с цел да разберете, само че напъните си заслужават.

След като откриете къде се крият вашите ползи и пристрастености, тогава се пробвайте да видите дали актуалната ви работа или кариера могат да се приспособяват към задачите ви или ще би трябвало да измененията курса. Ако усещате, че работата ви " изпива " от години, в този момент може да е подобаващият миг да извършите смяна. Но първата стъпка е да познавате себе си.

Когато се съмнявате, общувайте непосредствено

Тъй като толкоз доста хора са минали към работа от вкъщи, цифровата връзка заменя взаимоотношението лице в лице. А това значи неправилна връзка. По-добре поискайте пряк диалог и изясняване на въпросите, в сравнение с да се пробвате да разгадавате мислите на другите.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР