Началото на 2024-та година определено е период, който Стан Вавринка

...
Началото на 2024-та година определено е период, който Стан Вавринка
Коментари Харесай

Трета поредна загуба: Кошмарът на Григор от Мелбърн изхвърли Вавринка в Букурещ

Началото на 2024-та година несъмнено е интервал, който Стан Вавринка не би запомнил с положително. В последните си девет мача той записа едвам две победи. Бившият номер 3 претърпя следващото си проваляне, в шампионата в Букурещ от намиращия се във възходяща форма Нуно Боржеш. Португалецът, който отстрани Григор Димитров в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, се наложи над популярния си конкурент с 3:6, 7:5, 6:2 и по този начин в идващия кръг ще срещне Коректен Муте.

Първият сет стартира рутинно и за двете страни, като заплаха за пробив в първите пет гейма липсваше. Първата опция пристигна при 3:2, когато швейцарецът стартира да постанова темпото си на игра и в борба на нерви против ибериеца, съумя да пробие началния удар на съперника си. Този миг се оказа основен за развиването на сета. В идващите минути опитът на Вавринка му оказа помощ да покаже най-хубавото от себе си и успявайки да резервира преднината си, поведе в първия сет с 6:3.

Втората част бе извънредно динамична, като и двете страни ни предложиха първокачествен тенис и доста драма. Още в третия гейм трикратният " мейджър " първенец имаше два брейкпойнта пред себе си, но Боржеш сподели доста по-вдъхновена игра и съумя да удържи на офанзивата на популярния си съперник. Това накара португалеца да нападна крепко сервис играта на Вавринка и при 3:3 той бе този, който имаше първа опция за пробив от началото на мача. Хладнокръвието на швейцареца, съчетано с немалкото неточности на международния номер 55 в този миг обаче не разреши това да се случи. Ситуацията от 2:1 се повтори и в деветия гейм, където някогашният номер 3 още веднъж имаше два късмет да пробие подаването на по-младия си съперник, но още веднъж волята на първата ракета на Португалия не разреши това да се случи. В последна сметка Боржеш съумя да поеме контрола в сета и тъкмо когато изглеждаше, че двамата ще играят тайбрек, той завоюва сета със 7:5.

Третата част стартира обещаващо и за двете страни откъм драма на играта. Боржеш за следващ път съумя да избави брейкпойнт пред някогашния номер 3 още в първия гейм. Сякаш този миг се оказа преломен за развиването на срещата, тъй като с всеки минал миг играта на португалеца ставаше все по-доминантна над уморяващия Вавринка. Резултатът от това развиване е налице и губейки едвам два гейма в хода на целия сет, международният номер 55 съумя да надделее популярния си конкурент в същинска игра на нерви!

Nuno Borges, seeded at an ATP Tournament for the first time, comes back to beat former top 3 & multiple Slam champ Stan Wawrinka 3-6, 7-5, 6-2 to reach the 2nd round in Bucharest.

Faces Moutet in R2.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР