Начало на преговорите за ново правителство с мандата на “Продължаваме

...
Начало на преговорите за ново правителство с мандата на “Продължаваме
Коментари Харесай

Преговори за ново правителство, диванчета, постове

Начало на договарянията за ново държавно управление с мандата на “Продължаваме промяната”. Номинираният за министър председател Асен Василев се срещна с представители на Българска социалистическа партия и на „ Демократична България ” в постройката на Народното събрание. Срещите са били за планове и политики. Имена за министри не са били обсъждани. Партньорите споделиха, че са осъзнали грешките си досега и от понеделник ще стартират да пишат обща стратегия. На масата за договаряния няма да бъдат поканени от „ ИТН ”.

Малко преди този момент, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че никой не харесва Кирил Петков,. Не построил даже една къщурка за птици.
Ден, откакто отново получиха късмет за държавно управление, от “Продължаваме смяната ” потърсиха поддръжка.
Първо от Българска социалистическа партия.  „ Искрено се надявам да намерим допирни точки ”, съобщи Асен Василев, номиниран за министър-председател от Политическа партия.

„ Нека да стартираме тези договаряния – да се надяваме, че ще дадат резултат ”, уточни  Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия.

След срещата стана ясно, че не е ставало дума за постове. Никой не е претендирал министерства и назначения.

Час и половина по-късно резултатът пристигна. Българска социалистическа партия и “Продължаваме смяната ” ще пишат дружно управническа стратегия.  „ Екипи от по 3-ма души да изготвят стратегия с политически цели и законодателна рамка за 6 месеца ”, акцентира Нинова.

Вече е ясно и какво ще трансформират този път, в случай че отново ръководят дружно. „ Ще предложим нов метод за взимане на решения с построяването на секретарият ”, безапелационна е водачът на Българска социалистическа партия.
„ Силно имам вяра, че ще успеем да създадем държавно управление ”, изрази убеденост Василев.
Така с повече оптимизъм от “Продължаваме смяната ” потърсиха още един сътрудник. “Демократична България ”. И го откриха.

„ Ние потвърдихме нашата подготвеност да окажем поддръжка ”, съобщи Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България ”.

От “Демократична България ” също ще се включат в писането на управническа стратегия. Като ще желаят в дилемите да се включат правосъдната промяна, както и гарантиране на енергийната сигурност на страната ни. ”Тласкането на страната към изборите е безконтролно ”, безапелационен беше водачът на Демократична България.

Така – с “рамо ” от Българска социалистическа партия и “Демократична България ” от “Продължаваме смяната ” имат задачата да намерят изчезналите гласове в пленарната зала. Нямало да ги потърсят обаче от “Има подобен народ ” – като партия.
„ Няма да преговаряме с Тошко Йорданов и Слави Трифонов. Ако депутатите са в положение … са добре пристигнали на диалози ”, акцентира Василев.
„ Така да се слага изрично ясно алена линия – с Има Такъв Народ няма да водим диалози – е съгласно мен малко пресилено. В рамките на този Народно събрание е добре да създадем всичко допустимо с цел да има втори кабинет ”, акцентира Любомир Каримански, Има Такъв Народ

Критика за метода на „ Продължаваме промяната ” пристигна от опозицията. „ Виж какво значи изолираност – аз не желая с Движение за права и свободи, Кирил Петков не желае с Движение за права и свободи, но и Движение за права и свободи не ни желае. Ние не желаеме Българска социалистическа партия, но и Българска социалистическа партия не ни желаят. Ние не желаеме Политическа партия, но и те не ни желаят. Добре кой от цялата скица е в изолираност –  в изолираност е българският жител ”, съобщи Бойко Борисов, ръководител на ГЕРБ.

Кои ще са имената на министрите и ще има ли преразпределяне на силите на “Дондуков” 1 при възможен втори кабинет – към момента било рано да се приказваха, оповестиха договарящите партии. В неделя договарянията не престават с шестимата депутати, които напуснаха групата на Има Такъв Народ.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР