Началните часове на футболните срещи за Купата на България между

...
Началните часове на футболните срещи за Купата на България между
Коментари Харесай

Борисов нареди кога да играят ЦСКА-София и Левски

Началните часове на футболните срещи за Купата на България сред " ЦСКА-София " и " Левски " бяха изменени по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Той е издал наредбата по време на съвещанието на държавното управление в сряда, изясни министърът на спорта Красен Кралев.

За да извърши нареждането на Борисов, Кралев изискал подпомагане от Българския футболен съюз, защото тимовете отказвали да насрочат срещите за по-ранен час. От БФС незабавно се отзовали и трансформирали началните часове на срещите.

Те са на 11 и 18 април и трябваше да се играят от 19 часа и от 20 часа. Полицията изиска началото на мачовете да бъде изместено, с цел да приключат в светлата част на денонощието и по този начин да се предотвратят възможни произшествия и вълнения. Във вторник двата футболни клуба оповестили, че не са съгласни с смяната. Така въпросът стигнал до Борисов.

" Вчера на срещата с клубовете не е било реализирано единодушие за началния час. Ръководствата и почитателите не са поискали да се съобразят с наредбата. Затова през днешния ден получих задачата от премиера Бойко Борисов мачовете да приключват в светлата част и трябваше да помоля БФС да спомага несъгласието да бъде позволено. Всички реагираха бързо и всичко бе решено. Мнението на клубовете и почитателите е значимо, само че най-важно е спазването на разпоредбите за публичния ред и спокойствието на всички жители ", сподели Кралев на изключителна конференция.

" Ние желаеме да осигурим спокойствието на всички жители в столицата. Да не забравяме, че сме ръководител на Европейски Съюз. Има безчет мероприятия ", изясни зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Антон Златанов. Той добави, че срещите са в пиков за трафика час, което сигурно ще затрудни придвижването в София, в това число на градския превоз. Очаквало се на мачовете, които ще се играят на Националния стадион " Васил Левски " да участват по към 30 000 души.

" Зрителите не се телепортират. За нас мачът е доста преди първия съдийски сигнал. Взе се решение " Левски " - " ЦСКА-София " да се играе в светлата част на деня и ние желаеме да съблюдаваме това. Хвърляме голям запас да осигурим спокойствието на всички жители и посетители на столицата. Благодарим за разбирането от всички. Надявам се всичко да бъде наред ", разяснява Златанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР