Началникът на щабовете на американската армия генерал Джоузеф Дънфорд опроверга

...
Началникът на щабовете на американската армия генерал Джоузеф Дънфорд опроверга
Коментари Харесай

Пентагона отрича, че ще остави американски войници в Сирия

Началникът на щабовете на американската войска военачалник Джоузеф Дънфорд опроверга известията за проекти на Пентагона да остави хиляди бойци в Сирия, съобщи БГНЕС.
По-рано от The Wall Street Journal оповестиха, че Съединени американски щати " възнамеряват да продължат са работят със сирийските кюрди, макар заканите на Турция да пресече границата и да нападна кюрдите ". Според източници на вестника по отношение на тези планова към 1000 американски бойци могат да останат в Сирия.
" Твърдението, което един огромен американски вестник направи, че американските военни създават проекти да оставят близо 1000 американски бойци в Сирия, в действителност е погрешно. Не е имало промени в проекта през февруари, ние продължаваме да изпълняваме заповедите на президента – евакуиране на американските бойци ", се споделя в изказване на Дънфорд, което е публикувано от пресслужбата на Пентагона.
" Ние продължаваме да организираме в детайли военно обмисляне с турския общоприет щаб, с цел да решим проблемите на сигурността по турско-сирийската граница. Планирането е продуктивно и имаме идея, която ще бъде обновена през идващите дни ", написа в изказването.
В края на 2018 година американският президент Доналд Тръмп разгласи евакуиране на американските войски от Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР