Началникът на щаба на Гуайдо, 49-годишният Роберто Мареро е обвинен

...
Началникът на щаба на Гуайдо, 49-годишният Роберто Мареро е обвинен
Коментари Харесай

Задържаният помощник на Гуайдо е обвинен в тероризъм и саботаж

Началникът на щаба на Гуайдо , 49-годишният Роберто Мареро е упрекнат в обмисляне на " актове на бойкот " против публични лица, оповестява БиБиСи.

Вътрешният министър на Венецуела Нестор Реверол съобщи, че от разследващите служби по време на ареста в дома му са открити " оръжия и задгранична валута ".

Гуайдо прикани за незабавното освобождение на Мареро. Той разгласи, че силите за сигурност са направили " нелегално и неконституционно " деяние , като добави, че счита, че предметите, за които се твърди, че са открити в дома са подхвърлени там.

Мареро е задържан като част от интервенция за разтрошаване на " терористична клетка ", която се допуска, че възнамерява набези против държавното управление на Мадуро, добавя Реверол.

Гуайдо, началник на следеното от опозицията Народно заседание, се разгласи за краткотраен президент на 23 януари, като съобщи, че преизбирането на Мадуро предишния май е нелегално.
 Гуайдо е подготвен за интервенция
Гуайдо е подготвен за интервенция " Свобода " и желае властта във Венецуела

Призовава жителите във всеки щат, на Мадуро му " остават единствено няколко дни "

На конференция през вчерашния ден той съобщи, че карцерът на Мареро " няма да ни накара да се отклоним от пътя , по който се намираме " и изиска венецуелците да " останат обединени и мобилизирани ".

С поддръжката на администрацията на Тръмп, Гуайдо приканва Мадуро да се отдръпна като президент, защото недоволството от неговия социалистически режим пораства.

Арестът на Мареро провокира интернационалните реакции , като Съединени американски щати, Европейският съюз и страните от Латинска Америк а желаеха незабавното му освобождение .

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и съветникът по националната сигурност Джон Болтън бяха измежду тези, които осъдиха ареста на Мареро.

" Мадуро направи още една огромна неточност. Незаконният арест на помощника на краткотрайния президент Хуан Гуайдо, Роберто Мареро няма да остане без отговор ", изясни през вчерашния ден Болтън.
 Тръмп мисли за военна инвазия във Венецуела
Тръмп мисли за военна инвазия във Венецуела

Съединени американски щати и Бразилия разискват Латинска Америка

По-рано тази седмица, Доналд Тръмп съобщи, че се обмислят " всички благоприятни условия " във връзка със обстановката във Венецуела, като се загатва за опция и за военни дейности .

Мареро е основният политически консултант на Гуайдо и неговото задържане евентуално ще увеличи напрежението както във Венецуела, по този начин и в интернационален проект , добавя БиБиСи.

И Гуайдо, и Мадуро настояват, че са конституционни президенти на Венецуела. Малко откакто Гуайдо се разгласи за краткотраен президент , неговите активи бяха замразени и Върховният съд му наложи възбрана да напуща страната .
 Гуайдо отива в Бразилия
Гуайдо отива в Бразилия

Обсъжда в латиноамерикански страни рецесията във Венецуела

35-годишният опозиционен водач се опълчи на възбраната и предишния месец обиколи латиноамериканските страни, с цел да получи поддръжка .

Гуайдо продължи да приканва " узурпатора " Мадуро да се отдръпна и да прикани военни и сили за сигурност , които са лоялни на държавното управление, да го поддържат .

Миналата седмица основният прокурор на Венецуела съобщи, че е поискала от Върховния съд да проверява Гуайдо за хипотетичен бойкот на електрическата система на страната след спиране на тока.
 Гуайдо упрекна венецуелското разузнаване в задържането на опозиционен народен представител
Гуайдо упрекна венецуелското разузнаване в задържането на опозиционен народен представител

Секретарят на самообявилия се президент също е задържан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР