Началникът на шпионската служба на Молдова днес заяви, че Русия

...
Началникът на шпионската служба на Молдова днес заяви, че Русия
Коментари Харесай

Разузнаването на Молдова предупреди за нови опити за дестабилизация от страна на Русия

Началникът на шпионската работа на Молдова през днешния ден съобщи, че Русия възнамерява нови опити за интервенция във вътрешните работи на страната посредством провокиране на митинги, интервенция в идните президентски избори и разстройване на проектите за присъединение на Кишинев към Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Александру Мустеата, началник на Службата за информация и сигурност, съобщи, че неговата организация е открила мощно активизиране на съветските служби за сигурност от 2023 година насам и чака още дестабилизиращи дейности през тази и идната година.

" Руските разследващи служби имат намерение да се намесят в изборите и тази година ", съобщи Мустеата пред медиите. " Имаме информация, че се вършат опити да се компрометира референдумът за европейската интеграция, да се намесят в президентските избори, както и да се дискредитират държавни институции и политици, които поддържат присъединението на Молдова към Европейския съюз. "

Москва отхвърля изказванията за интервенция и упреква президентката Мая Санду в подклаждане на антируски настроения в страната.

Санду възнамерява да се кандидатира за втори мандат на президентските избори, които се чакат тази есен, а партията ѝ завоюва над 40% от гласовете, подадени на локалните избори, напомня Ройтерс. Правителството също по този начин възнамерява общонационален референдум за проевропейския път на страната, макар че към момента не е избрана дата за провеждането му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР