Началникът на Районната служба в Горна Оряховица, главен инспектор Георги

...
Началникът на Районната служба в Горна Оряховица, главен инспектор Георги
Коментари Харесай

Главен инспектор Георги Тодоров от Горна Оряховица получи наградата Пожарникар на годината

Началникът на Районната работа в Горна Оряховица, основен контрольор Георги Тодоров получи премията „ Пожарникар на годината – 2022 “. Отличието му бе връчено от вицепремиера и вътрешен министър в служебното държавно управление Иван Демерджиев. Церемонията се организира в Централния боен клуб в столицата и е под патронажа на президента.

На събитието участват президентът Румен Радев, служебният министър на защитата Димитър Стоянов, посланикът на Турция Айлин Секизкьок, кметът на София Йорданка Фандъкова.

Главен контрольор Тодоров съобщи, при приемане на премията, че специалността на огнебореца е хуманна и благородна. " С годините разбрах, че да си огнеборец е предопределение ", добави той.

В словото си вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че цялата дирекция " Пожарна сигурност " заслужава групова премия. Той означи, че огромна част от активността й не се вижда, тъй като е превантивна. Министър Демерджиев регистрира, че за 2022 година са избавени близо 600 живота от чиновниците на Главна дирекция " Пожарна сигурност ".

Той означи още работата на доброволците при оправянето с рецесии и пое ангажимент, че Законът за доброволчеството ще бъде бъде създаден и импортиран в Народното събрание. Иван Демерджиев сподели и подарена му от посланика на Турция Айлин Секизкьок мартеница, която по думите му е знак на признателност към спасителите и целия български народ за оказаната поддръжка при земетресението в Турция.

В направление „ Пожарогасителна активност “ победител е основен контрольор Николай Кирилов от районната дирекция в Кърджали.

В направление „ Спасителна активност “ победител е старши контрольор Росен Калфин от районната работа в Кюстендил.

В направление „ Контролна активност “ победител е старши контрольор Владислав Ангелков от Районна работа - Кюстендил.

В направление „ Превантивна активност “ победител е старши контрольор Иван Гьошев, шеф на сектора в Ракитово.

Награди за значителен принос в битката с бедствията и пожарите, както и за развиване на доброволните формирования получиха: Трендафил Величков, регионален шеф на Пазарджик, Пеньо Ненов, кмет на община Бяла и Стелиян Хараланов, член на Управителния съвет на „ Националната асоциация на доброволците в Република България “ и началник на доброволното формирование „ Белово “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР