Началникът на Полицейското управление в Белград Ивица Ивкович заяви днес,

...
Началникът на Полицейското управление в Белград Ивица Ивкович заяви днес,
Коментари Харесай

Сблъсъци в Белград, има рарени полицаи

Началникът на Полицейското ръководство в Белград Ивица Ивкович съобщи през днешния ден, че по време на снощния опит за принудително навлизане в кметството на града са ранени осем чиновници на Министерство на вътрешните работи и измежду тях има хора със съществени телесни повреди, един от които ще бъде опериран, заяви Танюг.

На конференция Ивкович съобщи, че опитите за принудително навлизане в кметството и нападението против полицията са траяли от 18:55 ч. до 21:50 ч., както и че след три часа изчакване, в 21:50 ч. е имало законова интервенция на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

По този мотив, би трябвало да подчертая и опровергая някои медии - служителите на реда не са нападали никого, а по законоустановения ред са приложени средства за насила за възобновяване на нарушавания публичен ред и мир, сподели Ивкович.

Той добави, че стачкуващите са употребявали всевъзможни средства, с цел да нападат чиновниците на Министерство на вътрешните работи и сподели фотоси на предметите, с които протестиращи са нападнали служителите на реда. " Имаше факли, стълбове, камъни ", сподели Ивкович.

Началникът на полицейското ръководство в Белград сподели фотоси, на които се виждат вредите, нанесени на постройката на Общинския парламент - счупени прозорци, провали от камъни. Той акцентира, че самото появяване на чиновници на жандармерия е станало причина хората да се разпилян.

По време на снощните произшествия чиновници на Министерство на вътрешните работи са задържали 38 лица, най-голямата част от които са упрекнати в приканване към насилствена смяна на конституционния ред.  

Началникът на полицията сподели, че за през днешния ден са планувани нови митинги и по този мотив уточни, че няма да се толерира принуждение, блокади на пътища и мостове, прояви, които водят до вълнения и нарушават естествения живот на жителите.

" Полицията ще предприеме всички ограничения и дейности в сходство със закона, ще задържи и преследва всички лица, които предизвикват тези вълнения ", акцентира Ивкович. Министерството на вътрешните работи е готово, способно и решено да се опълчи на всички прояви на принуждение и да подсигурява на жителите на Сърбия на първо място успокоение, персонална и имуществена сигурност, заявиха  от полицията в Белград.

Участниците в митинга, водени от обединението " Сърбия против насилието ", се пробваха да влязат със мощ в постройката на Скупщината на град Белград нощес.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР