Началникът на отделението по Акушеро- гинекология към областната болница във

...
Началникът на отделението по Акушеро- гинекология към областната болница във
Коментари Харесай

Началникът на Отделението по акушеро- гинекология в Търново номиниран за „Лекар на годината“

Началникът на отделението по Акушеро- гинекология към регионалната болница във Велико Търново доц.Светлозар Стойков е номиниран за „ Лекар на годината “. Предложението е на Районната гилдия на Българския лекарски съюз. Наградите за принос в медицината ще бъдат връчени на 19 октомври на публична гала.

Доц. Стойков, управлява отделението от две години, а от началото на 2018 година досега там са проплакали над 820 бебета. Това е индикатор, че до края на годината броят на новородените в остарялата столица ще надвиши 1000.

„ В последните две години в отделението бяха въведени и модерни способи за диагностика на някои патологични положения през време на бременността, които действително биха заплашили живота на плода.По отношение на гинекологичната хирургия рутинни станаха ендоскопските интервенции – оперативната лапароскопия и хистероскопия. Бяха осъществени за първи път във Велико Търново – лапароскопски асистирана вагинална хистеректомия, урогинекологичните слинг-операции по Рац и Стайм-Перейра. Трансвагиналната хистеректомия по Мейо бе усвоена и се усъвършенства и от младите сътрудници ”, изяснява доц.Стойков.
Доц.Стойков акцентира, че високите индикатори се дължат най-вече на кадровия капацитет и на положителното отношение на управлението на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов ”.

„ В отделението постъпиха на работа млади, амбициозни хора, които са разположение непрекъснато. Колегите не жалят сили, сила, време в образованието и практикуването на тази забавна, само че и „ рискова ” компетентност. На второ място, управлението на болничното заведение ни одобри с доверие и обезпечи на мен и екипа ми всички нужни условия за работа. Беше закупена нова инсталация за диагностика, бяха въведени новаторски способи за лекуване на гинекологичните болести на пациентките. В отделението бе осъществен величествен ремонт на сградния и леглови фонд. За към 3 месеца бяха обособени нови стаи, със санитарни възли, нови кабинети, нови родилни и предродилни зали. Заслуга за този комфорт имат, както Министерството на здравеопазването, по този начин и управлението на болничното заведение, в лицето на Изпълнителния шеф, доктор Стефан Филев, който отпусна спомагателни средства за ремонт на Неонатологичното поделение и основаването на 2 нови модерно-оборудвани операционни зали ”, разяснява доц.Светлозар Стойков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР