Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в заседанието на

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в заседанието на
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в заседанието на Военния комитет на НАТО в Брюксел

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов взе участие в съвещанието на Военния комитет на НАТО във формат началници на защитата, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Събитието се организира на 27 януари в Брюксел, Белгия. На форума бяха разисквани интервенциите, задачите и оперативните действия на Алианса, въпроси по използването на Концепцията за въздържане и защита на Евроатлантическата зона, поуките от практиката за ролята на НАТО за противопоставяне на COVID-19 и други тематики от общ интерес.

Адмирал Ефтимов удостовери осъществяването на уговорките на Въоръжените ни сили по присъединяване в интервенциите и задачите на Алианса в Афганистан, Ирак, Косово и Средиземно море. Той акцентира смисъла за страната ни на сигурността и стабилността в Черноморския район и Западните Балкани. Началникът на защитата подчертава върху готовността на България да бъде хазаин на Регионалната координационна функционалност на НАТО за Черно море, която да се извършва от националния ни военноморски координационен център във Варна.

Началниците на защитата утвърдиха основни стратегически документи, което е явен знак за единството и солидарността на Алианса в процеса на пригаждане към променената среда на сигурност. Този акт спомага за в допълнение синхронизиране напъните на НАТО за адаптиране качествата на Алианса за въздържане и защита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР