Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще проведе работно посещение

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще проведе работно посещение
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посети Съюзното командване по операциите на НАТО

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще организира работно посещаване на следващия ден в Съюзното командване по интервенциите на НАТО в Монс, Кралство Белгия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Това е първото посещаване от сходен темперамент на български шеф на защитата в Стратегическото командване на Алианса в Европа.

Президентът Радев организира среща с началника на защитата

Адмирал Ефтимов ще бъде посрещнат с публична гала от Върховния главнокомандващ на съюзните сили на НАТО в Европа (SACEUR) военачалник Тод Уолтърс.

В рамките на визитата ще бъдат разисквани необятен кръг от въпроси, свързани със сигурността на България в границите на груповата защита, ограниченията за подсилване на сигурността на Алианса с акцент върху усилената защита на въздушното пространство на страната (еnhanced Air Policing), приспособеното предно наличие в района на Черно море, присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан, както и в Инициативата за подготвеност на НАТО.

Ще бъдат дискутирани още и въпроси от дневния ред на Алианса, имащи отношение към повишение ролята на България за общата сигурност и защита на НАТО, както и за по-ефективното потребление на взаимните уреди за подготовка на съдружниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР