Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов разкри каква помощ са

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов разкри каква помощ са
Коментари Харесай

Емил Ефтимов: В момента работим по осигуряване на сухопътна връзка между квартал Василико и централата част на Царево

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов разкри каква помощ са оказали военните около бедствието в Царево и Ахтопол.

" Готовността на армията е денонощна. На 5 септември хронологията е следната. Получихме информация от кабинета на премиера дружно с министъра да следваме избрани ограничения - преди всичко са за избавяне на човешки живот. Затова вертолетите от авиобаза Крумово бяха приведени в подготвеност за избавяне на море. Самолет Спартан беше наведен в подготвеност за транспорт на модул от дирекция Аварийна сигурност и предварителна защита на софийска община. Беше назначен координатор на място. Свързахме се с регионалния шеф и започнахме да координираме дейностите. Много добре действаха регионалния шеф и кмета на Царево, както и дирекцията на пожарната ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Помощта беше поискана напълно в точния момент, за жалост след трагичния случай, който беше към 10,30. 330 литра на квадратен метър е голямо злополучие и мъчно може да се планува каква ще бъде обстановката в района. Ние приведохме към 600 души в подготвеност. Конкретното искане пристигна към 12,30 за 40 души с високопроходима техника. Те потеглиха от база Атия, само че по-късно сътрудниците решиха ситуацията, че не е належащо да действаме на място. И в случай че тръгнем към Царево ще затрудним придвижването, защото потегли евакуационна интервенция - огромен трафик от Царево към Бургас. За което сътрудниците помолиха да спрем и да бъдем в подготвеност. На 5 септември нашите дейности бяха ориентирани за по-късно за доставка на артикули - вода и неща от първа нужда, които бяха обезпечени от БЧК и от комерсиалната мрежа

В момента работим по обезпечаване на сухопътна връзка сред квартал Василико и централната част на Царево. Нашите инженери са там и работят с локалните органи, с общината. Когато се приготви площадката, която е нужна да даде основите на този мост, ще го предоставим ", разяснява още адмиралът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР