Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе работно посещение в

...
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе работно посещение в
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов обсъди актуални теми с върховният главнокомандващ на Съюзните сили на НАТО в Европа

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов организира работно посещаване в Съюзното командване по интервенциите на НАТО в Монс, Кралство Белгия. Адмирал Ефтимов бе посрещнат с публична гала от висшия главнокомандващ на Съюзните сили на НАТО в Европа военачалник Тод Уолтърс през вчерашния ден, 13 август.

Адмирал Ефтимов и военачалник Уолтърс разискаха на работна среща оказването на съюзна поддръжка за увеличаване задачата за защитата на въздушното пространство на страната (enhanced Air Policing), което ще бъде и в полза на повишение подготовката на българските Военновъздушни сили за осъществяване на задачата в съюзен формат.

Друг акцент в срещата е бил трайното пренасяне на районната функционалност за морско съгласуване (RMCF) за Черно море от състава на Морското командване на НАТО във Военноморския координационен детайл в гр. Варна, където Военноморски сили на Република България имат построени инфраструктура и качества.

Потвърден е дълготрайният ангажимент на страната ни в интернационалните старания за трайно възобновяване на Афганистан, посредством продължение присъединяване на български боен контингент в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “. Началникът на защитата акцентира върху всестранното обезпечаване на нашия контингент с акцент отбрана на силите.

България е приела да семейства срещата на началниците на защитата на страните-членки на НАТО от Централна Европа при започване на 2021 година

Обсъдени са били настоящи тематики от дневния ред на Алианса като създаване на качества за въздържане и защита и използване на концепциите за осъществяване на настоящата Военна тактика на НАТО.



Снимка: Министерство на защитата

В срещите участваха представители от Щаба на защитата и националният боен представител в Съюзното командване по интервенциите на НАТО генерал-майор Красимир Кънев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР