Началникът на Националната служба за охрана по закон е длъжен

...
Началникът на Националната служба за охрана по закон е длъжен
Коментари Харесай

Шефът на НСО ген. Емил Тонев отговори на кабинета: Нямам намерение да подавам оставка

Началникът на Националната работа за защита по закон е задължен да отговори на прокуратурата и да й даде материалите, които е изискала документално. Това са изясни от НСО пред Нова ТВ.

По-рано през днешния ден началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова разгласи, че на оперативно съвещание на Министерски съвет единомислещо е признато решение да се насочи предложение до президента за освобождение от служба на началника на НСО бригаден ген. Емил Тонев. " Мотивите за това предложение се основават на дейностите на военачалник Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на Министерски съвет, което се е направило при нарушение на главните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет ", добави тя.

" Президентът по закон има право да освободи началника на НСО на съображение тежко нарушаване, редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и осъществяване на дейности, които накърняват престижа на НСО ", съобщи началникът на кабинета на Кирил Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР