Началникът на националната полиция на Хаити заяви на пресконференция днес,

...
Началникът на националната полиция на Хаити заяви на пресконференция днес,
Коментари Харесай

Трима от ликвидираните убийци на президента на Хаити са чужденци

Началникът на националната полиция на Хаити съобщи на конференция през днешния ден, че най-малко трима от ликвидираните убийци на президента Жовенел Мойс са непознати жители. " Поне трима от убитите явно са чужденци ", сподели той.

Според формалната информация четирима души, които са нападнали и умъртвили в резиденцията му Мойс, са премахнати, а още шестима са арестувани в ареста. Американски жител от хаитянски генезис е измежду задържаните по отношение на убийството, заяви Агенция " Франс прес ".

Мойс беше ранен смъртоносно от незнайни нападатели в резиденцията му във вторник през нощта. По време на нападението първата дама на страната също беше тежко ранена и откарана в болница.

Според изказването на и.д. министър председател на страната Клод Жозеф, някои от причинителите на нападението са говорели на британски и испански. Жозеф прикани популацията да резервира успокоение, като увери, че " обстановката със сигурността в страната е под контрола на националната полиция и хаитянските въоръжени сили “. Правителството вкара военно състояние в републиката за 15 дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР