Началникът на Клиниката по нефрология и трансплантация в Александровската болница

...
Началникът на Клиниката по нефрология и трансплантация в Александровската болница
Коментари Харесай

Какво следва след подадената колективна оставка от екипа на Клиниката по трансплантация в Александровска болница?

Началникът на Клиниката по нефрология и трансплантация в Александровската болница - проф. Емил Паскалев и целият му екип са подали оставка. Това заяви пред публицисти шефът на лечебното заведение проф. Борис Богов.

Проф. Богов към момента не е разписал оставката.

Пациентите, които се лекуват и следят са над 600 и няма да останат без лекуване или наблюдаване, увери проф. Богов.

Ще се възползваме от седемдневния законов период, с цел да отговорим за оставките на екипа - повече от 15, акцентира проф. Богов и посочи, че в този период екипът не е освободен от отговорност.

Подаването на оставката е станало факт, откакто се е наложило пространствата от клиниката да бъдат преструктурирани и употребявани за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза. Помещенията са в постройка, заета от кревати за лекуване на COVID-19, и визитите на трансплантирани пациенти в нея е рисково, единомислещи са от управлението на болничното заведение, добавя Българска телеграфна агенция.



За подаването на тази оставка проф. Богов изрази изненадата си и я окачестви като "безотговорно държание и безконтролно отношение на един доктор, началник на звено, който твърди, че само той схваща от бъбречнотрансплантирани пациенти у нас ".

Ако напролет обстановката се възстановява, клиниката ще се върне на настоящето си място, увери основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Началникът на клиниката по нефрология и трансплантации в Александровска болница проф. Емил Паскалев разгласи през вчерашния ден, че е подал оставка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР