Началникът на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски заяви във

...
Началникът на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски заяви във
Коментари Харесай

Андрий Ермак: Забавянето на американската помощ създава риск Украйна да загуби войната

Началникът на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски съобщи във вторник, че отлагането на американската помощ за Киев, която се бави в Конгреса на Съединени американски щати, би основало " огромен риск " Украйна да загуби войната с Русия , цитира думите му Ройтерс.

Думите на Андрий Ермак са едни от най-откровените до момента от почитан киевски чиновник, до момента в който несигурността се завихря към бъдещето на жизненоважни пакети за помощ от Съединени американски щати и Европейския съюз , на фона на безизходицата настъпила след несполучливото украинско контранастъпление.

" Ако помощта, която в този момент се разисква в Конгреса, просто бъде отсрочена... това основава огромен риск да бъдем в същата позиция, в която се намираме в този момент ", сподели той, обръщайки се на британски.

" И несъмнено, това прави евентуално да не можем да продължим да освобождаваме нашата територия и носи огромния риск да загубим тази война . "

Официални представители на Белия дом споделиха в понеделник, че на да води войната си против Русия.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за финансиране на амбициозни проекти за Украйна, Израел и граничната сигурност на Съединени американски щати, само че републиканците, които управляват Камарата с нежно болшинство,.

Американските чиновници се надяват, че към момента могат да получат утвърждение на забележителен пакет.

Ермак уточни опасността от липса на повече директна бюджетна поддръжка като проблем.

" Разбира се, без тази директна бюджетна поддръжка ще бъде мъчно да се задържим... на същите позиции и хората в действителност да оцелеят... по време на обстановката, когато войната ще продължи ", сподели той.

" Ето за какво е извънредно значимо тази поддръжка да бъде гласувана и тя да бъде гласувана допустимо най-скоро, " предизвести Ермак.

Ермак приказва при второто си посещаване във Вашингтон за няколко седмици. Той сподели, че възнамерява да окаже напън върху законодателите и чиновниците на администрацията по отношение на сериозната значимост Конгресът да утвърди новия пакет от помощ за Украйна.
 Atlantic Council: Не спирайте помощта на Съединени американски щати за Украйна, това е рационална инвестиция
Atlantic Council: Не спирайте помощта на Съединени американски щати за Украйна, това е рационална инвестиция

Ако Путин не бъде надвит на бойното поле в този момент, в бъдеще ще коства доста повече възпирането и отбраната от съветска агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР