Началникът на кабинета на канцлера Ангела Меркел заяви, че броят

...
Началникът на кабинета на канцлера Ангела Меркел заяви, че броят
Коментари Харесай

Германия обмисля ограничения за неваксинирани срещу Covid

Началникът на кабинета на канцлера Ангела Меркел съобщи, че броят на новите случаи на ковид в Германия може да се усили до 100 000 дневно за към два месеца , в случай че доста повече хора не се имунизират и тези, които отхвърлят, може да се сблъскат с ограничавания , оповестява " Ройтерс ".

Предложението му бързо срещна опозиция от няколко висши политици, в това число Армин Лашет, закостенял претендент за правоприемник на Меркел като канцлер за изборите на 26 септември.

След повече от два месеца на непрестанен спад случаите на COVID-19 нарастват в най-голямата стопанска система в Европа от началото на юли, основно заради разпространяването на по-инфекциозния вид Делта .

Ръководителят на кабинета на Меркел Хелге Браун съобщи пред Bild am Sonntag, че случаите се усилват с 60% на седмица , макар че съвсем половината от популацията е изцяло имунизирано.

" Ако разновидността Делта продължи да се популяризира с тази скорост и ние не се противопоставим с доста висок % на имунизация или смяна в държанието , ще имаме периодичност от 850 (на 100 000 души) единствено за девет седмици ".

Това се равнява на към 100 000 нови инфекции дневно , това би довело до доста хора, които би трябвало да се слагат под карантина и безпорядък в стопанската система.

Призовавайки германците да се имунизират, Браун сподели, че тези, които отхвърлят, може да се наложи да се сблъскат с някои ограничавания .

" Това може да значи, че някои неща като визити на заведения за хранене, кина и игрища не биха били вероятни за неимунизирани хора , остатъчният риск е прекомерно висок ".

Приблизително 60% от 83-те милиона души в Германия са с една доза против COVID-19 и към 48% са изцяло имунизирани. Меркел от дълго време съобщи, че няма да има наложителна имунизация.

Коментарът на Браун провокира спор с някои политици, подкрепящи концепцията, а други, в това число Лашет, бързо я отхвърлиха . " Не мисля доста за наложителните имунизации или косвеното оказване на напън върху хората ", сподели Лашет. " Ние имахме предписание, че би трябвало да бъдете тествани, имунизирани или възобновени и мисля, че това е добър принцип ".

Институтът по инфекциозни заболявания " Робърт Кох " съобщи, че броят на случаите се е нараснал с 1387 до 3,76 милиона. Честотата на заболеваемост от седем дни доближи 13,8 на 100 000 души . Около 91 524 души са умряли в Германия.
 Меркел към германците: Ваксинацията е независимост
Меркел към германците: Ваксинацията е независимост

Covid инфекциите рязко нарастват, държавното управление може да наложи нови ограничения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР