Началникът на жп гарата в гръцкия град Лариса, който е

...
Началникът на жп гарата в гръцкия град Лариса, който е
Коментари Харесай

Началникът на жп гарата в Лариса се яви днес пред съда

Началникът на жп гарата в гръцкия град Лариса, който е упрекнат по отношение на тежката влакова злополука по-рано тази седмица, бе изправен през днешния ден пред съда, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-малко 57 души починаха, а десетки други бяха ранени във вторник вечерта, когато в Темпе, на 380 км северно от Атина, се сблъскаха челно товарен и пътнически трен, в който пътуваха най-вече младежи. Катастрофата стана по линията Атина-Солун, а влаковете са се движели по един и същи коловоз.

Полицията заяви, че са разпознати 54 тела от оповестени в неопределеност 56 души. Петдесет и седмата жертва не е разпозната, защото няма дадена ДНК-проба.

59-годишният шеф на гарата в Лариса, който е задържан, е упрекнат в застрашаване на човешки живот и предизвикателство на нарушавания в публичния превоз, както и за доста случаи на ликвидиране по несъобразителност.

Неговият юрист – Стефанос Пандзардзидис, изиска в допълнение време (24 часа), с цел да се запознае със случая.

Пред правосъдната зала хора носеха цветя и палеха свещи.

Правителството на премиера Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година съобщи, че случаят е провокиран от човешка неточност. Трагедията обаче породи яд и митинги, и насочи вниманието към сигурността на гръцките железници.

Гръцките железничари, които стопираха работа в символ на неодобрение още в сряда следобяд, взеха решение да удължат стачката си и през уикенда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР