Началникът на индонезийската армия маршал Хади Тчахджанто заяви, че е

...
Началникът на индонезийската армия маршал Хади Тчахджанто заяви, че е
Коментари Харесай

Открито е предполагаемото местонахождение на разбилия се индонезийски самолет

Началникът на индонезийската войска маршал Хади Тчахджанто съобщи, че е намерено място в индонезийски води, където е допустимо да се намира корпусът на разрушилия се в понеделник в Яванско море аероплан на компанията "Лайън еър ", предадоха международните организации.

По думите на Тчахджанто спасително-издирвателните екипи са открили вероятното място на морското дъно, на което се намира корпусът на самолета. Досега бяха открити парчета и тленни остатъци, само че не и корпусът на самолета и черните кутии.
Боингът, който беше единствено на два месеца, се разруши в понеделник минути откакто излетя от Джакарта, при което починаха всички 189 души на борда. Тчахджанто съобщи, че до откритото местонахождение ще бъде изпратен екип, който да удостовери находката.

Опечалените родственици на починалите дадоха проби за ДНК-тестове, с цел да оказват помощ да бъде открита самоличността на жертвите от злополуката, която още веднъж разпали безпокойствата за сигурността в бързоразвиващата се авиоиндустрия на Индонезия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Капитанът на индонезийски транспортен съд влекач съобщи, че видял самолета, когато се разбивал. По думите му при злополуката се чула детонация, а при самия удар самолетът се разпаднал, съобщи ДПА. "Самолетът се разруши с шумна детонация ", сподели капитанът Рахмат Сламет пред локална телевизия. "Не видях корпуса на самолета на повърхността на водата, само че видях опашката му, до момента в който потъваше ", добави той.

Рахмат сподели още, че се намирал на към миля от мястото на злополуката и наредил на екипажа си да си сложат избавителните жилетки, с цел да избавят потърпевшите. Обадил се по радиото и на управляващите в пристанище "Танджун приок " в Джакарта.
"Когато се приближихме към мястото, на повърхността изплуваха неща като седалки, избавителни жилетки, тръби и движимости на пасажерите ", сподели Рахмат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР